Один із найпростіших і найсмачніших тортів – "Медовик ", основа якого – медові коржі та ніжний сметанний крем. Для того, щоб торт не був надто солодким, додайте в крем цедру лимона або кисло-солодке варення.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного "Медовика" з варенням, яке додасть десерту оригінального смаку.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 2 ст. л меду з гіркою
- 50 г олії
- 2 ч. л соди
- варення
Крем:
- сметана
- цукор
- ванільний цукор
Спосіб приготування:
1. Збийте яйця з цукром, додайте мед, перемішайте і далі додайте вершкове масло.
2. Переставте тісто на водяну баню, готуйте помішуючи, щоб цукор і масло розтанули, потім зніміть з вогню, потроху додайте 4-4,5 склянки борошна.
3. Замісіть тісто і розділіть на 8 кульок, розкачайте та випікайте.
4. Крем: збийте сметану з цукром та ванільним цукром.
5. Зберіть торт: коржі змастіть кремом, додайте варення. Готовий торт поставте у холодильник на декілька годин!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Медовик зі згущеним молоком
- Медовик без олії
- Пишний медовик