Костюк стала першою ракеткою України замість Світоліної
Костюк стала першою ракеткою України замість Світоліної

Костюк стала першою ракеткою України замість Світоліної

Марта Костюк обігнала Еліну Світоліну та стала першою ракеткою України в оновленому рейтингу WTA, що сформувався за підсумками Ролан Гаррос-2024. Першою ракеткою світу залишається Іга Швьонтек, яка виграла цьогорічний турнір Великого шлему.

Костюк піднялася на три сходинки, з 20 на 17. Наразі це її найкращий результат в рейтингу WTA. Тенісистка вдруге стала першою ракеткою України, у 2023 році вона тримала цей статус протягом двох тижнів.

Світоліна у світовому рейтингу опустилась на два місця та випала з ТОП-20. Вона посідає 21-ше місце. Світоліна вперше з липня 2023 року втратила статус першої ракетки України.

Завдяки результату на турнірі Великого шлему Даяна Ястремська піднялася на п'ять сходинок і посідає 27-ме місце. Ангеліна Калініна покращила позиції на дві сходинки – з 48 на 46-у. Натомість Леся Цуренко випала з ТОП-50, опустившись на 14 сходинок і тепер перебуває на 59-му місці. Таким чином Цуренко втратила шанс виступити на Олімпіаді-2024.

  • Костюк на Роллан Гаррос-2024 дійшла до 1/2 фіналу, а Світоліна до 1/4. 
  • Україна буде представлена найсильнішим складом в жіночому тенісі на Олімпіаді-2024. У заявку потрапили Марта Костюк, Еліна Світоліна та Даяна Ястремська (перші три ракетки України) в одиночному розряді, а також Людмила Кіченок та Надія Кіченок – в парному. 
Джерело матеріала
loader
loader