Лазанья з кабачків та м'ясного фаршу: рецепт легкої страви
Лазанья з кабачків та м'ясного фаршу: рецепт легкої страви

Лазанья з кабачків та м'ясного фаршу: рецепт легкої страви

З кабачків можна готувати не тільки оладки, млинці, салати, а ще й закуски та лазанью. Ще їх можна консервувати, тушкувати та робити пасту.

Що приготувати з кабачків

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної лазаньї з кабачків, з м'ясним фаршем та твердим сиром.

Рецепт лазаньї

Інгредієнти:

  • 2 цибулини (200-250г)
  • 15-20 г масла
  • 400 г помідорів (або помідора у власному соку)
  • сіль, перець, копчена паприка
  • 220 г сиру (краще моцарела + твердий сир)
  • 500-600 г фаршу (курячого або телячого)
  • 3 зубчики часнику
  • 750 г кабачка

Спосіб приготування:

1. Наріжте цибулю та часник, обсмажте на олії 3 хвилини. Сюди додайте фарш, спеції – сіль, перець, копчену паприку. Перемішуємо та смажимо ще 7 хвилин.

М'ясний фарш та цибуля

2. Додайте або томати у власному соку, або перемелені в пюре соковиті помідори. Все вимішуємо і протушкуйте ще 7 хвилин.

Томатний соус

3. Натріть сир, тонко наріжте слайсами кабачки.

Кабачки для страви

4. Викладіть у форму для випічки – шар із кабачків, які злегка солимо, далі шар м'яса, сир, шар кабачків. Далі кабачки, м'ясо та знову сир.

5. Випікайте в духовці 45 хвилин при 180 С.

Готова страва

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Італійська лазіння
  • Лазання м'ясна
  • Лазання з соусом бешамель
Джерело матеріала
loader