Оливкову олію часто називають "рідким золотом", оскільки протягом століть вона є основним продуктом середземноморської дієти, сприяє довголіттю і благополуччю.
Напевно всі знають про те, яку користь для здоров'я дає оливкова олія. Крім багатого й ароматного смаку в кулінарних вишукуваннях, оливкова олія відіграє ключову роль у забезпеченні довголіття і загального благополуччя. Виходячи з даних Гарвардської медичної школи, у людей, які споживали більше половини столової ложки оливкової олії на день, ризик смерті від будь-якої причини протягом 28 років був на 19% нижчим. Про те, як додавання оливкової олії до вашого щоденного раціону може сприяти більш довгому і здоровому життю, пише OnlyMyHealth.
У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!
Здоров'я серця
Мононенасичені жири в оливковій олії, особливо олеїнова кислота, пов'язані з поліпшенням здоров'я серця, повідомляє Журнал Американського коледжу кардіологів. Регулярне вживання оливкової олії допомагає знизити рівень поганого холестерину і ризик серцево-судинних захворювань.
Протизапальні властивості
Оливкова олія містить потужні антиоксиданти, такі як поліфеноли, що борються із запаленнями в організмі, свідчать результати дослідження науковців зі США. Хронічне запалення пов'язане з різними віковими захворюваннями, а протизапальна дія оливкової олії може сприяти довшому та здоровішому життю.
Здоров'я мозку
Дослідження показують, що мононенасичені жири в оливковій олії можуть чинити захисну дію на мозок. Споживання оливкової олії пов'язане з нижчим ризиком зниження когнітивних функцій і нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.
Профілактика раку
Поліфеноли й антиоксиданти в оливковій олії можуть відігравати важливу роль у запобіганні деяких видів раку, згідно з дослідженням, проведеним Афінським університетом. Регулярне вживання оливкової олії пов'язане зі зниженням ризику раку молочної залози та колоректального раку.
Управління вагою
Всупереч думці, що всі жири сприяють збільшенню ваги, корисні жири в оливковій олії, навпаки, допомагають контролювати вагу. Оливкова олія сприяє відчуттю ситості, знижуючи ймовірність переїдання.
Регулювання рівня цукру в крові
У дослідженні, опублікованому в журналі Харчування і діабет, оливкова олія показала багатообіцяючі результати в регулюванні рівня цукру в крові. Це особливо корисно для профілактики та лікування діабету, який може вплинути на тривалість життя.
Включення високоякісної оливкової олії першого холодного віджиму до свого щоденного раціону може стати простим, але дієвим кроком на шляху до поліпшення загального стану здоров'я та потенційного збільшення тривалості життя.
Нагадаємо, важливо враховувати,чи придатна олія для вживання в їжу після того, як ви нагріли її під час приготування
Раніше Фокусписав про те,яка олія найкориснішадля здоров'я і чому.
Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.