Аджику можна готувати з помідорів, а також солодкого перцю. Для пікантності додайте часник, спеції та гіркий перець.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної аджики із солодкого перцю, з часником та томатною пастою.
Інгредієнти:
- 3 кг перцю
- 600 г томатної пасти
- 500 г оцту
- 400 г цукру
- 1 ст.л солі
- 6-8 шт гіркого перцю (пекучого)
- 4 головки часнику
- 500 г олії
Спосіб приготування:
1. Усі інгредієнти пропустіть через м'ясорубку.
2. Перекладіть в каструлю, додайте спеції та томатну пасту, олію не додавайте, варіть аджику 1 годину.
3. Потім додайте олію і варіть ще 10 хвилин.
4. Розлийте гарячим у банки та стерилізуйте 15 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Аджика зі слив та помідор
- Домашня аджика
- Аджика варена