Фарширована молода картопля грибами та беконоком: ситна та смачна страва для всієї родини
Фарширована молода картопля грибами та беконоком: ситна та смачна страва для всієї родини

Фарширована молода картопля грибами та беконоком: ситна та смачна страва для всієї родини

З картоплі можна готувати смачні зрази, запіканки, пироги, а ще можна запікати, тушкувати, смажити. А молоду картоплю краще варити та подавати з вершковим маслом, кропом, часником.

Як смачно приготувати картоплю

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної молодої фаршированої картоплі з сиром, грибами та беконом.

Рецепт страви

Інгредієнти:

  • 4 великі молоді картоплі
  • 1 цибулина
  • 150-200 г курячого фаршу
  • 200 г печериць
  • 110 г копченого бекону
  • масло
  • 100 г вершків/сметани 20%
  • сіль, перець, сушений часник
  • вершкове масло
  • 130-150 г сиру

Спосіб приготування:

1. Велику картоплю добре помийте, загорніть у фольгу і запікайте при температурі 170 °С приблизно півтори години.

2. Для начинки: на невеликій кількості олії обсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте курячий фарш і розбийте його на маленькі грудочки. Коли фарш побіліє, додайте печериці і тушкуйте разом до випаровування вологи. Далі додайте нарізаний бекон і обсмажте до золотистого кольору, влийте вершки, посоліть, поперчіть, додайте часник, тушкуйте кілька хвилин.

Начинка для картоплі

3. Сир натріть на дрібні терки і більшу частину додаємо до начинки.

Сир для начинки

4. Коли картопля запечеться, розріжте її навпіл не до кінця. Серединку розімніть виделкою, додайте трохи солі та вершкового масла. Викладіть у картоплю начинку і посипте тертим сиром і запікайте в духовці ще 15 хвилин.

Готова картопля

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Картопля з молочним соусом у духовці
  • Картопляний салат із соусом айолі
  • Молода картопля по-селянськи на сковороді та в духовці
Джерело матеріала
loader