Зі звичайного жовтого гороху виходить дуже смачна та ситна каша. Її часто подають з квашеною капустою або підсмаженим беконом. Але дуже важливо правильно зварити горох, щоб він був м'яким та без грудочок.
Ідея приготування смачної горохової каші опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Сенич (yuliia.senych) в Instagram. Продукт перед відварюванням потрібно замочити.
Інгредієнти:
- половинчатий горох – 1 склянка
- вода – 3 склянки
- сіль/перець – за смаком
- вершкове масло – 50 г
- часник – 1 зубчик
- сало або бекон – 200 г
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Кашу промити і залити гарячою водою.
2. Залишити мінімум на годину, краще на ніч.
3. Злити воду і додати чисту в пропорції 1:3 (каша 1: вода 3).
4. Варити приблизно годину.
5. Цибулю подрібнити і смажити до золотистості.
6. Моркву натерти, додати до цибулі.
7. Коли вода ледь покриватиме горох – додати засмажку.
8. Варити до загустіння.
9. В кінці приготування до каші додати сіль/перець, вершкове масло і натерти часник.
10. Подрібнити кашу до пюреподібного стану.
11. Сало чи бекон обсмажити на сухій сковорідці і додати до каші.
6. Подаємо кашу з шматочком масла і шкварками(чи беконом).
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пиріжки з горохом
- Гороховий суп з копченостями та часником
- Гороховий суп в мультиварці