Як вивести запах поту з одягу, якщо не допомагає прання: експертні поради
Як вивести запах поту з одягу, якщо не допомагає прання: експертні поради

Як вивести запах поту з одягу, якщо не допомагає прання: експертні поради

Запах поту на одязі – це те, з чим стикається кожна людина. Незалежно від того, наскільки ретельно ви дотримуєтесь гігієни, інтенсивні тренування, стресові ситуації або спека можуть призвести до цієї проблеми.

Іноді, неприємного запаху дуже важко позбутися, адже він залишається навіть після прання.Тому мікробіолог Шон Веран поділився із виданням Martha Stewart порадами, які зможуть врятувати ваші речі.

Насправді сам піт не має неприємного запаху, адже це просто волога. Сморід виникає через те, що в сприятливих умовах починають розмножуватися бактерії, які метаболізують будь-які білки та жирні кислоти. Все це може перенестися на ваш одяг.

Бактерії прилипають до волокон тканин, особливо синтетичних, та продовжують там розмножуватись. Крім того, їхні продукти життєдіяльності можуть проникати ще глибше, що ускладнює їхнє видалення під час прання.

Сода

Щоб усунути стійкі запахи, можна перед пранням обробити проблемні ділянки харчовою содою. Цей порошок є м’яким лугом, що допомагає нейтралізувати кислі запахи.

Спочатку приготуйте пасту, додавши в соду трохи води, потім нанесіть її на місця, які містять запах та залиште на 30 хв. Після цього випріть одяг, як зазвичай.

Оцет

Кислота в оцті розщеплює залишки життєдіяльності бактерій, які спричиняють запахи.

Змішайте одну частину оцту з чотирма частинами води, покладіть в розчин свій одяг та залиште його там на 30 хв. Після цього відправляйте речі в пральну машину.

Спеціальні мийні засоби

Для справді стійких запахів спробуйте використовувати ферментовмісний засіб для попереднього змочування або дезінфікуючий засіб для прання.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чому не варто використовувати оцет для прочистки зливу в умивальнику.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader