Незамінний раціон для чоловіків: 10 продуктів, які мають бути у вашій тарілці
Незамінний раціон для чоловіків: 10 продуктів, які мають бути у вашій тарілці

Незамінний раціон для чоловіків: 10 продуктів, які мають бути у вашій тарілці

Хоча більшість чоловіків можуть вважати себе цілком здоровими, деякі з їх звичок говорять про протилежне. Зокрема, згідно з опитуванням, яке проводилось в клініці Клівленда, що в США, 44% чоловіків не проходили річний медичний огляд, ще 44% не звертали уваги на своє психічне здоров'я, а лише половина перевірялася на різні види раку.

Такі відомості свідчать про те, що чоловіки частіше нехтують своїм здоров'ям, однак деякі зміни у щоденному житті можуть допомогти зменшити можливі ризики. Тож, які продукти з вмістом специфічних речовин варто додати до раціону чоловікам, щоб уникнути розвитку серцевих захворювань та деяких видів раку, розповіли в Eat This, Not That!

Броколі

Броколі є одним з найкорисніших овочів для чоловіків завдяки вмісту вітаміну С, К, А та клітковину. Цей зелений овоч також містить сульфорафан, який потенційно може боротись із раком.

Лосось

Лосось є одним із найкорисніших видів жирної риби, що необхідно для здоров'я серця. Риба багата на жирні кислоти омега-3, що знижує запалення, нормалізує кров'яний тиск та підвищує рівень хорошого холестерину. Крім того, така риба містить білок та вітамін D, які важливі для м'язів, кісток та імунітету, а також вітамін В 12, який підтримує ерекцію.

Горіхи

Для підтримки здоров'я серця чоловікам варто вживати різноманітні горіхи, такі як мигдаль, фісташки, кеш'ю та волоські горіхи. Вони багаті на білок, клітковину та незамінні жири, що робить їх корисними перекусами. Волоські горіхи містять омега-3 для серця, а фісташки забезпечують всіма незамінними амінокислотами та антиоксидантами.

Авокадо

Цей суперпродукт містить натуральні жири, клітковину та калій, що сприяє тривалому відчуттю ситості та підтримує електролітний баланс. Споживання авокадо може знизити ризик появи серцево-судинних захворювань через високий рівень холестерину, що особливо важливо для чоловіків.

Гриби

Гриби корисні для чоловічого здоров'я завдяки високому вмісту вітаміну D, селену та антиоксидантів, які допомагають боротися зі шкідливими вільними радикалами та знижують ризик хронічних захворювань. Селен підтримує імунну систему та функцію щитовидної залози, а бета-глюкани в грибах сприяють здоров'ю серця, допомагаючи регулювати рівень холестерину.

Кіноа

Кіноа є цільним зерном, багатим на поживні речовини, що необхідні для чоловічого здоров'я. Цей продукт містить кілька грамів білка і клітковини, що допомагає контролювати рівень холестерину, кров'яний тиск, а також знижувати ризик серцевих захворювань.

Томати

Помідори містять антиоксиданти, зокрема лікопін, який допомагає захистити від раку простати та серцево-судинних захворювань. Також, помідори містять вітаміни А, К та калій, що також сприяють профілактиці серцевих захворювань.

Чорні боби

Чорна квасоля є чудовим вибором для раціону чоловіків, оскільки вона багата на клітковину, білок та фітохімічні речовини, які допомагають у профілактиці серцево-судинних захворювань. Вона також допомагає контролювати рівень глюкози в крові, що важливо для здоров'я серця.

Чорниця

Ця ягода є потужним антиоксидантом, що містить антоціани, які сприяють здоров'ю чоловіків. Ця речовина надає ягодам характерного фіолетового кольору, а також здатна знижувати вагу, запобігати серцево-судинним захворюванням та покращувати нейропротекцію.

Йогурт

Цей продукт поєднує жири, вуглеводи та білки, що робить його ідеальним для перекусів. Дослідження підтверджують, що регулярне споживання кисломолочних продуктів, таких як йогурт, знижує ризик ішемічної хвороби серця.

РанішеOBOZ.UA розповів, які проблеми зі здоров'ям у чоловіків викликає ожиріння.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader