Делікатний фітнес без навантажень і травм: все, що потрібно знати про пілатес
Делікатний фітнес без навантажень і травм: все, що потрібно знати про пілатес

Делікатний фітнес без навантажень і травм: все, що потрібно знати про пілатес

Пілатес – система фізичної підготовки, розроблена на початку XX століття німецьким тренером Джозефом Пілатесом. Зараз вона практикується скрізь, людьми різного віку та з різними фізичними можливостями.

Пілатес широко популярний як крос-тренінг, а також настійно рекомендується експертами в галузі охорони здоров'я для загального оздоровлення.

Ось докладніша інформація про цей комплекс фізичних вправ від OBOZ.UA .

Що таке пілатес?

Пілатес – тренування для всіх груп м'язів. Вона складається з малоефективних вправ і спрямовано на поліпшення загального життєвого тонусу.

Хоча основна увага в пілатесі приділяється розвитку сили корпусу, це не єдина його мета.

Вважається, що сила корпусу сприяє покращенню функцій та стійкості рухів всього тіла, оскільки вирівнює його загальну структуру.

Зміцнення корпусу та покращення постави

Пілатес зміцнює тулуб і забезпечує підтримку суглобів. Крім того, ці вправи позитивно впливають на хребет, що сприяє зменшенню болю у спині та стегнах, а також дисфункції тазового дна.

Цей метод фізичної підготовки також покращує поставу та підтримує органи, що захищають і стабілізують тіло, особливо спину.

Пілатес рятує від травм

Надзвичайно слабкі або сильні м'язи можуть зробити вас вразливим до різних травм.

Допомагаючи розвивати динамічну силу, заняття пілатесом також сприяють стабілізації суглобів і знижують ризик травм. Ця система балансує м'язи так, щоб вони не були занадто напружені, ні занадто вільні.

Пілатес покращує гнучкість та рухливість

Пілатес розроблений таким чином, щоб контролювати та регулювати рухи вашого тіла. В основному, комбінація вправ у цій практиці робить вас більш гнучкими та покращує рухливість.

Ще одним напрямком пілатесу є регуляція дихання, для покращення кардіореспіраторної здатності. А оскільки ці вправи вважаються легкими, після них ви відчуєте себе енергійним і невтомним.

Пілатес зменшує менструальні болі та знімає стрес

Дисменорея – болісний менструальний стан, і експерти стверджують, що пілатес може значно зменшити цей біль.

Дослідження також показало, що пілатес підвищує пізнавальну активність і мотивацію, особливо у студентів.

Вправи, що виконуються в рамках цієї практики, допомагають зрозуміти, що потрібне вашому тілу, підвищують його усвідомленість і регулюють роботу нервової системи. Це, у свою чергу робить вас більш стресостійким та утримує від набуття шкідливих звичок.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чи не стане талія ширшою від вправ.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader