Зміна способу життя для боротьби з високим кров'яним тиском: що варто знати
Зміна способу життя для боротьби з високим кров'яним тиском: що варто знати

Зміна способу життя для боротьби з високим кров'яним тиском: що варто знати

Високий кров'яний тиск може мати серйозні наслідки для вашого здоров'я в цілому. Постійно підвищений рівень артеріального тиску може призвести до підвищеного ризику інсульту, інфаркту або серцевих захворювань. За словами Eatthis, важливо знати про певні зміни у способі життя, які можуть допомогти контролювати та запобігати цьому.

Регулярні фізичні вправи мають вирішальне значення для контролю рівня артеріального тиску. Недостатня фізична активність є фактором, що сприяє його підвищенню. Крім того, інші фактори, такі як надмірна вага, вагітність або діабет, також можуть відігравати певну роль у розвитку високого кров'яного тиску.

Викликає тривогу той факт, що значна кількість дорослих у Сполучених Штатах не знають, що у них підвищений артеріальний тиск. Насправді, за даними Центру контролю та профілактики захворювань США, 47% дорослого населення країни мають діагноз "гіпертонія".

Тут дуже важливими є регулярні обстеження у лікаря та підвищена самосвідомість щодо стану свого організму. Регулювання та утримання артеріального тиску під контролем може значно знизити ризик розвитку інших небезпечних для життя станів, що впливають на життєво важливі органи.

Розуміння вимірювання артеріального тиску має важливе значення. Для цього використовуються два числа. Верхнє число представляє систолічний артеріальний тиск, який вказує на силу, що чиниться на артерії, коли серце скорочується.

Нижнє число - діастолічний артеріальний тиск, що вимірює силу тиску на артерії між серцевими скороченнями. За даними Центру контролю та профілактики захворювань, нормальний артеріальний тиск становить близько 120 на 80.

Зменшення споживання натрію є ключовим аспектом підтримки здорового рівня артеріального тиску. Рекомендується обмежити щоденне споживання натрію до менш ніж 2000 мг. Досягти цього можна, якщо уважно стежити за етикетками харчових продуктів і дотримуватися дієти за методикою "Дієтичні підходи до зупинки гіпертонії" (DASH).

Рекомендується уникати нестероїдних протизапальних препаратів (НПЗП), таких як ібупрофен та напроксен натрію, оскільки їх часте вживання може призвести до підвищення артеріального тиску. Дуже важливо проконсультуватися з лікарем перед тим, як вносити будь-які зміни до схеми прийому ліків.

Регулярні аеробні вправи щонайменше п'ять разів на тиждень корисні для контролю рівня артеріального тиску. Поступова розробка режиму та зосередження на цілях втрати ваги може призвести до значного покращення загального стану здоров'я серця.

Раніше OBOZ.UA розповів, як позбутися зайвих кілограмів та ожиріння.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader