Країни світу запропонували Україні допомогу з поверненням полонених – Лубінець
Країни світу запропонували Україні допомогу з поверненням полонених – Лубінець

Країни світу запропонували Україні допомогу з поверненням полонених – Лубінець

Учасники Саміту миру у Швейцарії запропонували Україні допомогу з поверненням українців із території країни-терориста Росії. Лідери країн озвучили конкретні ініціативи щодо повернення громадян України.

Йдеться про дітей, цивільних та військовополонених, які зараз перебувають у Росії. Про це у Telegram заявив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, на Глобальному саміті миру у закритому режимі було проведено тематичну сесію з реалізації пункту 4 Формули миру, в якій йдеться про звільнення всіх полонених та депортованих, у тому числі українських дітей. Лубінець заявив, що тематична сесія була представлена ​​на високому рівні.

Окрім президентів країн, прем'єр-міністрів, міністрів закордонних справ запросили бути присутнім Вселенського Патріарха Варфоломія та ватиканського дипломата П'єтро Параліні. Також об'єдналися президент Європейського парламенту Роберта Мецола та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Буріч.

"На заході прозвучали конкретні ініціативи від країн світу щодо повернення громадян України, зупинення порушення їхніх прав, терміновий допуск до місць утримання українських військовополонених та цивільних заручників представників міжнародних організацій", – заявив Лубінець.

Також омбудсмен додав, що кожна озвучена ідея відпрацьовуватиметься окремо. При цьому Лубінець наголосив, що українська делегація підготувала тематичні брифи, щоб розповісти про порушення Росією прав українських громадян, а головне – заручитися підтримкою миру для повернення всіх українців додому.

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна готова презентувати представнику країни-терориста Росії "Формулу миру" президента Володимира Зеленського. При цьому він підкреслив, що про жодні територіальні компроміси не може бути мови.

Раніше повідомлялося, що Україна вже готує другий Глобальний саміт миру, участь у якому може брати і країна-агресор Росія. Це буде можливо за умови, що РФ не диктуватиме своїх умов, а слухатиме, що їй кажуть інші держави.

Як повідомляв OBOZ.UA, заявам диктатора Володимира Путіна про нібито "готовність Росії вести переговори" на умовах, рівносильних капітуляції України, вдалося збити з пантелику мету Глобального саміту миру в Швейцарії. Інформаційна операція Кремля була спрямована на саботаж саміту і частково досягла успіху в цьому, переорієнтувавши міжнародну розмову на відсутність РФ на саміті.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader