Замість того, щоб робити із сезонної черешні варення, можна закрити ягоди у власному соку. Це буде значно швидше та смачніше. Таку заготівлю можна використовувати для різноманітних начинок та робити десерти. Ягода буде чудово зберігатись всю зиму.
Ідея приготування черешень у власному соку на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Інни Ключник (innakluchnik31) в Instagram. Вам знадобляться лише ягоди і цукор.
Інгредієнти:
- черешні без кісточок – 3 кг.
- цукор – 1кг.
Спосіб приготування:
1. Черешню добре промити і вийняти кісточки.
2. Викласти черешні у велику ємність.
3. Засипати цукор.
4. Трохи перемішати.
5. Залишити на 30-60 хвилин за кімнатної температури, щоб ягоди пустили сік.
6. Після того, як черешні пустили сік, поставити їх на вогонь.
7. Довести до кипіння і варити 15 хвилин.
8. Розкласти у чисті та сухі банки. Черешень має бути більше, а сиропу менше.
9. Закатати, перевернути на декілька годин. Зберігати у прохолодному приміщенні.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пісний пиріг з вишнями
- Яблучний пиріг на кефірі з манкою
- Пиріг з варенням до чаю