Суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, як зробити соковите смачне м'ясо, така буженина добре підійде до святкового столу, особливо у поєднанні з гірчицею та паприкою.
Інгредієнти:
- Ошийок - 1,5 кг
- Вода — 1,5 л
- Сіль - 60 г
- Велика морква
- Голівка часнику
- Гірчиця гостра - 40 г
- Горчица в зернах — 40 г
- Соєвий соус - 20 г (за бажанням)
- Копченая паприка — 10 г
- Чорний перець (за смаком)
Приготування:
Ретельно зачистіть м'ясо, зануріть його в холодну воду з розчиненою сіллю і залиште в холодильнику на 6-8 годин, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Після цього обсушіть м'ясо рушником і нашпигуйте його брусочками моркви та шматочками часнику (кожний зубок розріжте на 3 частини).
"Мастер Шеф" Ярославський додає, натріть м'ясо гострою гірчицею, гірчицею в зернах, копченою паприкою та чорним перцем. Залишіть маринуватися на кілька годин.
Замариноване м'ясо помістіть у рукав для запікання, додайте туди всі обрізки моркви і часнику. Нещільно закрийте рукав і покладіть в розігріту до 165 градусів духовку.
Запікайте м'ясо спочатку за високої температури протягом години, потім зменшіть температуру до 120 градусів і готуйте ще 45-50 хвилин, порадила "Мастер Шеф" Ярославський.
Відкрийте рукав, полийте м'ясо соком, що виділився, збільшіть температуру до 200-210 градусів і доведіть буженину до рум'яності, періодично поливаючи її жиром.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Майстер Шеф" Ярославського.