Нарешті прийшло літо. А це означає, що саме час розпочати регулярне вживання різноманітних сезонних фруктів та ягід. Їх можна їсти у чистому вигляді, варити компоти, та готувати різноманітні десерти.
Саме рецептом останнього в Instagram поділилась фудблогерка Ліза Глінська. Вона розповіла, як приготувати ягідний пиріг, який підійде навіть людям із непереносимістю глютену.
Інгредієнти на форму d18см
- Сметана 15-20% – 120 гр
- Цукор – 120 гр
- Олія – 60 мл
- Яйця – 150 гр
- Мигдалеве борошно – 230 гр
- Розпушувач – 5 гр
- Лохина або інші ягоди за смаком – 150 гр
Спосіб приготування
1.Змішуємо вінчиком у мисці сметану, олію, яйце, цукор, ванільний цукор.
2. Додаємо мигдалеве борошно з розпушувачем, ретельно перемішуємо.
3. Додаємо лохину або інші ягоди.
4. Випікаємо тісто у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 40-45 хвилин з конвекцією.
5. Присипаємо цукровою пудрою та прикрашаємо свіжими ягодами.
На OBOZ.UA можна ознайомитись і з іншими рецептами пирогів:
- Пиріг на молоці
- Тертий пиріг
- Пиріг з варенням