Чи можна розігрівати їжу в пластикових контейнерах в мікрохвильовій печі
Чи можна розігрівати їжу в пластикових контейнерах в мікрохвильовій печі

Чи можна розігрівати їжу в пластикових контейнерах в мікрохвильовій печі

Що прискорює вимивання хімічних речовин із пластику.

Чи можна розігрівати їжу в мікрохвильовій печі в пластикових контейнерах? Мабуть, це питання цікавило багатьох людей, пише Express.co.uk.

За словами видання, розігрівати їжу в пластикових контейнерах не варто через хімічне вилуговування.

Зазначається, що розігрівання їжі в контейнерах може призвести до того, що потенційно токсичні хімічні речовини, які містяться в пластику, потраплять у їжу.

Мартін Вагнер, біолог, який вивчає вплив пластику в Норвезькому університеті науки і технологій, сказав: "Вищі температури сприяють вимиванню хімічних речовин і вивільненню мікропластику".

А Джо Джо Браун, професор епідеміології у Школі громадського здоров'я Університету Брауна, каже, що людям також слід уникати зберігання гарячих продуктів у пластикових контейнерах.

Також повідомляється, що не лише тепло прискорює вимивання хімічних речовин із пластику.

Джейн Манке, екологічний токсиколог і виконавчий директор некомерційного Форуму харчової упаковки, розповіла, що продукти з високим вмістом жирів і кислот витягують більше хімічних речовин з пластикових контейнерів. Олії, оцти, сири, томатний соус і газовані напої також вважаються більш реакційноздатними і "рушійними силами міграції".

Вона пропонує купувати версії цих продуктів, які не продаються в пластикових банках.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader