Літній холодник замість гарячого червоного борщу: як приготувати сезонну страву
Літній холодник замість гарячого червоного борщу: як приготувати сезонну страву

Літній холодник замість гарячого червоного борщу: як приготувати сезонну страву

Холодник – це літня страва буряком, сезонною зеленню та іншими молодими овочами. Всі ці інгредієнти заливають саме холодним кефіром, тому такий суп виходить дуже освіжаючим та ідеально підходить для літньої спеки. 

Ідея приготування домашнього літнього холодника опублікована на сторінці фудблогерки Лариси з ніком glutenfree lo в Instagram. Зовнішній вигляд страви нагадує класичний червоний борщ.

Літній холодник замість гарячого червоного борщу: як приготувати сезонну страву

Інгредієнти:

  • буряк – 3 шт. (середні)
  • огірок – 4 маленькі
  • яйця – 4 шт.
  • зелена цибуля
  • кріп
  • холодний кефір – 850 мл.

Спосіб приготування:

Літній холодник замість гарячого червоного борщу: як приготувати сезонну страву

1. Відварити буряки.

2. Натерти на тертці.

Літній холодник замість гарячого червоного борщу: як приготувати сезонну страву

3. Додати мілко нарізані огірки і яйця, зелень.

Літній холодник замість гарячого червоного борщу: як приготувати сезонну страву

4. Довести до смаку за допомогою солі, перцю і сушеною цибулі.

Літній холодник замість гарячого червоного борщу: як приготувати сезонну страву

5. Залити все кефіром.

Літній холодник замість гарячого червоного борщу: як приготувати сезонну страву

6. Регулювати густину можна, додаючи мінеральну воду.

Літній холодник замість гарячого червоного борщу: як приготувати сезонну страву

7. Смачно подавати зі смаженою гарячою картоплею.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Окрошка на воді зі сметаною
  • Сирники зі сметаною
  • Омлет зі сметаною
Джерело матеріала
loader
loader