Фахівці радять їсти овочі у сирому та запеченому вигляді, так вони будуть найбільш корисними. З овочів можна готувати салати, рагу, соуси, також їх можна тушкувати, запікати.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, корисного овочевого "Рататуя", який готується у духовці.
Інгредієнти:
- помідори – 5-6 шт.
- кабачок – 1 середній
- баклажан – 1 середній
- болгарський перець – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 3 зуб.
- оливкова олія – 7-8 ст. л.
- прованські трави
- сіль, перець
Спосіб приготування:
1. Соус: болгарський перець очистіть від кісточок і запікайте в духовці 30-40 хв при 190 С. Даємо йому охолонути, зніміть шкірку і наріжте кубиками. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і також поріжте кубиками. Цибулю очистіть і поріжте так само. Обсмажте все, посоліть, поперчіть.
2. Інші овочі промийте і поріжте кружальцями по 2 мм шириною. Бажано, щоб усі овочі були однаковими у діаметрі. Якщо є можливість, вибирайте молодий кабачок, щоб не очищати шкірку. Якщо старий кабачок, то шкірку краще очистити.
3. У форму викладіть соус, далі порізані овочі.
4. Змішайте оливкову олію, порізаний часник та прованські трави, також додайте сіль, цією сумішшю полийте овочі.
5. Накрийте фольгою та запікайте 45 хвилин при 190-200 С. Далі зніміть фольгу та запікайте ще 15 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Рататуй у мультиварці
- Рататуй із сиром
- Рататуй у духовці