Не рагу: корисний овочевий "Рататуй" з пікантним соусом та часником
Не рагу: корисний овочевий "Рататуй" з пікантним соусом та часником

Не рагу: корисний овочевий "Рататуй" з пікантним соусом та часником

Фахівці радять їсти овочі у сирому та запеченому вигляді, так вони будуть найбільш корисними. З овочів можна готувати салати, рагу, соуси, також їх можна тушкувати, запікати.

Смачний ''Рататуй''

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, корисного овочевого "Рататуя", який готується у духовці.

Рецепт страви

Інгредієнти:

  • помідори – 5-6 шт.
  • кабачок – 1 середній
  • баклажан – 1 середній
  • болгарський перець – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 3 зуб.
  • оливкова олія – 7-8 ст. л.
  • прованські трави
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Соус: болгарський перець очистіть від кісточок і запікайте в духовці 30-40 хв при 190 С. Даємо йому охолонути, зніміть шкірку і наріжте кубиками. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і також поріжте кубиками. Цибулю очистіть і поріжте так само. Обсмажте все, посоліть, поперчіть.

Соус для страви

2. Інші овочі промийте і поріжте кружальцями по 2 мм шириною. Бажано, щоб усі овочі були однаковими у діаметрі. Якщо є можливість, вибирайте молодий кабачок, щоб не очищати шкірку. Якщо старий кабачок, то шкірку краще очистити.

Сирі овочі

3. У форму викладіть соус, далі порізані овочі.

Приготування страви

4. Змішайте оливкову олію, порізаний часник та прованські трави, також додайте сіль, цією сумішшю полийте овочі.

Соус з олії та часнику

5. Накрийте фольгою та запікайте 45 хвилин при 190-200 С. Далі зніміть фольгу та запікайте ще 15 хвилин.

Готова страва

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Рататуй у мультиварці
  • Рататуй із сиром
  • Рататуй у духовці
Джерело матеріала
loader
loader