Смачніше, ніж м'ясні: корисні та смачні котлети з кабачка та фети за 10 хвилин
Смачніше, ніж м'ясні: корисні та смачні котлети з кабачка та фети за 10 хвилин

Смачніше, ніж м'ясні: корисні та смачні котлети з кабачка та фети за 10 хвилин

З кабачків можна готувати корисні та смачні оладки, а також млинці, салати, котлети. Ще їх можна маринувати, консервувати на зиму, робити пряну ікру.

Що приготувати з кабачків

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних котлет з кабачків, з фетою, яйцями та цибулею.

Рецепт страви

Інгредієнти:

  • кабачки – 500 г
  • фета – 200 г
  • панірувальні сухарі – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • спеції (суміш перців) – за смаком
  • зелень – за смаком
  • олія 

Соус:

  • сметана/йогурт + огірок (ріжемо соломкою) + часник + сіль (лимонна) + зелень

Спосіб приготування:

1. Помийте кабачки, якщо шкірка товста, то обрізаємо її. Також видаліть великі кісточки.

Свіжий кабачок для страви

2. Натріть на дрібну тертку і відіжміть зайву вологу, додайте фету, дрібно порізану цибулю, нарізану зелень, яйця, панірувальні сухарі та спеції, перемішайте.

Приготування основи для котлет

3. Сформуйте котлети, обсмажте з двох боків на маленькому вогні до золотистого кольору приблизно 5-6 хвилин з кожного боку.

Смажені котлети

Готові котлети подавайте із соусом!

Готові котлети

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Котлети по-київськи
  • Соковиті рубані котлети з індички
  • Котлети у пароварці
Джерело матеріала
loader
loader