З кабачків можна готувати корисні та смачні оладки, а також млинці, салати, котлети. Ще їх можна маринувати, консервувати на зиму, робити пряну ікру.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних котлет з кабачків, з фетою, яйцями та цибулею.
Інгредієнти:
- кабачки – 500 г
- фета – 200 г
- панірувальні сухарі – 100 г
- яйце – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- спеції (суміш перців) – за смаком
- зелень – за смаком
- олія
Соус:
- сметана/йогурт + огірок (ріжемо соломкою) + часник + сіль (лимонна) + зелень
Спосіб приготування:
1. Помийте кабачки, якщо шкірка товста, то обрізаємо її. Також видаліть великі кісточки.
2. Натріть на дрібну тертку і відіжміть зайву вологу, додайте фету, дрібно порізану цибулю, нарізану зелень, яйця, панірувальні сухарі та спеції, перемішайте.
3. Сформуйте котлети, обсмажте з двох боків на маленькому вогні до золотистого кольору приблизно 5-6 хвилин з кожного боку.
Готові котлети подавайте із соусом!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Котлети по-київськи
- Соковиті рубані котлети з індички
- Котлети у пароварці