Як швидко та правильно завершити розмову, яка вам не подобається
Як швидко та правильно завершити розмову, яка вам не подобається

Як швидко та правильно завершити розмову, яка вам не подобається

Неприємну розмову досить легко припинити, якщо скористатися цими простими прийомами.

Напевно, кожен з нас опинявся в такій ситуації, коли розмова затягується чи має негативний відтінок. І ви не хочете її більше продовжувати, а можливості про це сказати немає. Проте, є кілька нехитрих прийомів, які допоможуть вийти із цієї ситуації. Розповідаємо, як швидко і тактовно припинити бесіду, щоб не образити людину.

Як правильно й тактовно завершити розмову, яка вам не подобається

  • Співпереживання і швидке завершення. Якщо ваш співрозмовник багато говорить і не збирається зупинятися, ви можете до нього приєднатися, щоб перехопити ініціативу. Треба сказати: "У мене також була подібна ситуація". Потім швидко завершіть розмову: "Я, напевно, відняла у тебе багато часу, та й мені треба бігти". Таким чином ви перехоплюєте ініціативу й тактовно завершуєте діалог.    
  • Сказати правду. Якщо вам не подобається якась розмова, ви з чимось не згодні, варто сказати про це співрозмовникові. Наприклад: "Ця тема для мене вкрай неприємна". Чесність – це найкращий вихід із подібних ситуацій. Ваш співрозмовник знатиме, про що з вами можна говорити, а про що краще промовчати.
  • Поглянути на годинник. Це старий прийом, ним користуються абсолютно всі. Якщо розмова затягнулася, просто погляньте на годинник і скажіть: "Ой, а я не помітила, мені вже час бігти". Або ви можете уточнити час у співрозмовника, таким чином даючи зрозуміти, що ви поспішаєте.
  • Компліменти. Якщо ви не маєте можливості завершити неприємну розмову, тоді просто змініть тему. Зробіть комплімент своїй співрозмовниці: "У тебе сьогодні така гарна сукня, я б теж таку хотіла". Всі люблять компліменти, тому ваша співрозмовниця із задоволенням змінить тему і розкаже про свою сукню.  
  • Ще три фрази для завершення розмови. "Мені треба бігти, чекають на роботі, було дуже приємно з тобою поговорити". "Дякую, що поділилася своїми думками стосовно цієї проблеми, тепер і я знатиму, як діяти в подібній ситуації". "Мені дуже подобається твоя точка зору, я з нею повністю погоджуюся".

Ці дві фрази Коко Шанель допоможуть подолати ваш найголовніший страх у житті

Яких п’яти речей ніколи не робитиме жінка з високим рівнем інтелекту

Джерело матеріала