"Де на відео дитина?" Тищенко прокоментував конфлікт із ексвійськовим у Дніпрі і заплутався у заявах. Відео
"Де на відео дитина?" Тищенко прокоментував конфлікт із ексвійськовим у Дніпрі і заплутався у заявах. Відео

"Де на відео дитина?" Тищенко прокоментував конфлікт із ексвійськовим у Дніпрі і заплутався у заявах. Відео

Народний депутат Микола Тищенко заявив, що не має ніякої охорони, а у конфлікті, що відбувся у Дніпрі, його оточували "небайдужі люди та громадські організації". Жодну з таких організацій він так і не назвав. 

Так у ефірі Київ-24 народний обранець Тищенко намагався пояснити, що саме відбулось у Дніпрі. На жаль, з пояснень депутата мало чого можна зрозуміти, бо він заплутався у власних словах.

Нагадаємо: вчора у мережі з'явилися відеозаписи конфлікту у Дніпрі між Миколой Тищенком, його оточенням, та двома цивільними людьми, один з яких виявився ексвійськовим з підрозділу ГУР. У ході конфлітку оточення депутата оділо на ексвійськового кайданки та побило його. Причому чоловік, з яким так брутально обійшлось оточення нардепа, був з візочком, у якому була маленька дитина.

Проте Тищенко спочатку заперечував, що дитина взагалі була. Потім він попросив "показати йому відео дитини, де хтось когось знімав". А коли нардепу показали цей фрагмент, Тищенко сказав, що це знімали не з його оточення.

Також нардеп стверджує, що це не на ексвійськового напали "небайдужі люди та громадські організації", а навпаки, це постраждалий напав на правоохоронців і навіть порізав їх.

"Був напад на мою помічницю, вирваний телефон з наміром, як ми вважаємо, вкрасти цей телефон, тому що саме на цьому телефону були відео, де ми фіксували дії, хуліганські дії блокування роботи слідчих дій, які відбувалися в тому кол-центрі, в цій ботофермі де відповідно за рішенням суду були й відбувалися слідчі дії. Люди не виконали вимоги слідчого, що зробив зауваження їм. Після того його вдарили, порізали йому руку якимось гострим предметом, якимось гострим предметом, поламали йому бодікамеру", – розповів депутат.

Згадана помічниця, якщо відновити всі події у Дніпрі, й стала причиною конфлікту. Це Евеліна Андрієвська. Дівчина перебуває у базі "Миротворець" за участь у спробах легалізації окупації Криму, заперечення російської агресії та участь в антиукраїнських пропагандистських заходах. 

Щоправда Тищенко, який нічого про базу "Миротворець" не знає і сам "записаний у якійсь російський "Миротворець", з цього зовсім не переймається.

"Та ми всі кудись внесені", – каже він.

Спробував виправдатись нардеп і на тих телеканалах, які віднеслись до нього більш лояльно. Там він заявив, що немає охорони "вже 52 роки", хоча "більше 20 років він публічна людина".

Він також пояснив, що постраждалий не є військовим, але зробив це якось туманно.

"Людина, яка потрапила в той скандал, ексвійськовий. Він не є військовим сьогодні, він комісований за станом здоров'я його матері. Це інформація, яку ми отримали на наш запит. Він був лікарем і не був в підрозділі "Кракен" офіційно, а проходив там військову службу", – зауважив нардеп.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше спецпризначенці "Кранена" заявили, що на відео дійсно чоловік, який раніше перебував у зазначеному підрозділі ГУР.

У свою чергу очільник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що досить довгий час не підтримує жодних стосунків з Миколою Тищенко, "вже давно не розуміє вчинків" останнього.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader