Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова опублікувала відео, в якому представила три рецепти драників: класичний, з м'ясом та з сиром сулугуні. Вона зазначає, що цю страву люблять усі, і пропонує свій улюблений рецепт, який обожнює її родина.
Для приготування драників потрібні такі інгредієнти:
Основні інгредієнти:
- Картопля - 1200 г
- Цибуля ріпчаста - 200 г
- Яйце - 2 шт.
- Борошно пшеничне - 4 ст.л.
- Сіль - 1 ч.л.
- Перець чорний – 0,5 ч.л.
- Сода — 1 ч.л.
- Олія - 100 г
Начинка:
- Фарш з курячих стегон - 450 г
- Цибуля ріпчаста - 150 г
- Сіль - 0,5 ч.л.
- Перець чорний – 0,5 ч.л.
- Сир сулугуні - 100 г
Спосіб приготування:
Очистіть картоплю і натріть її на дрібній тертці. Для видалення зайвої рідини відіжміть натерту картоплю через марлю або кухонний рушник, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Натріть цибулю на тертці і додайте її до картоплі. Цибуля надасть драникам особливу соковитість та аромат. У картопляну масу додайте яйця, борошно, сіль, перець та соду. Добре перемішайте до однорідності.
"Мастер Шеф" Литвинова порадила, далі наріжте цибулю і перемішайте її з курячим фаршем, сіллю та перцем. Якщо ви готуєте драники із сулугуні, натріть сир і додайте його до фаршу.
Візьміть невелику кількість картопляного тіста, розрівняйте його на долоні, покладіть трохи начинки та закрийте ще одним шаром тіста, надаючи форму оладки.
Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні. Викладіть драники на сковороду та обсмажуйте з обох боків до золотистого кольору, близько 3-4 хвилин з кожного боку, поділилася "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України:
Дешевше і смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.