Хоч у духовці, хоч на сковорідці: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт універсальної закуски
Хоч у духовці, хоч на сковорідці: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт універсальної закуски

Хоч у духовці, хоч на сковорідці: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт універсальної закуски

Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити незвичайні коржики. Молдовські коржики, за словами Литвинової, відрізняються своїм тонким ніжним тестом з хрусткою скоринкою та різноманітними начинками.

Для приготування плациндів з гарбузом знадобляться такі інгредієнти:

тісто:

  • Пшеничне борошно - 300 г
  • Тепла вода - 150 г
  • Рослинна олія - ​​50 мл
  • Дрібка солі

Начинка:

  • Гарбуз - 500 г
  • Цедра одного апельсина
  • Цукор — 100 г
  • Вершкове масло - 50 г

Спосіб приготування:

У теплу воду додайте олію, потім влийте цю суміш у борошно і замісіть тісто спочатку лопаткою, а потім руками. Щоб тісто стало еластичним, поділіть його на три частини, загорніть у харчову плівку та залиште на півгодини, розповідає "Майстер Шеф" Литвинова.

Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Натріть гарбуз та апельсинову цедру на дрібній тертці, потім добре перемішайте.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, повернувшись до тесту, змастіть його олією перед розкочуванням. Розкачуйте тісто качалкою, потім продовжуйте розтягувати його руками до прозорості. Зріжте товсті краї тіста і змастіть його розтопленим вершковим маслом.

Начинку рівномірно розподіліть тонким шаром на половині тіста і злегка присипте цукром. Поверніть тісто з начинкою рулетом, а потім сформуйте з цього рулету равлик.

Випікайте плацинди в духовці за температури 180°C протягом 10-15 хвилин, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.

Останні новини України:

Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader