Колишня суддя кулінарного проекту "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася корисними лайфхаками для приготування вафель із різним смаком, особливо це актуально для любителів ситного сніданку.
Шпинатні вафлі
- Шпинат - 100 г
- Твердий сир - 100 г
- Борошно - 150 г
- Яйця – 3 шт.
- Розпушувач - 10 г
- Сіль - 8 г
Шпинат разом із яйцями потрібно перебити блендером до однорідної маси, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Потім додайте суміш борошна з розпушувачем, натертий сир, сіль та перець за смаком. Перемішайте до однорідного стану. Випікайте вафлі у розігрітій вафельниці до золотистої скоринки, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Вафлі з цвітної капусти
Для вафель із цвітної капусти візьміть:
- Цвітна капуста - 200 г
- Яйця - 2 шт.
- Твердий сир - 150 г
- Борошно - 100 г
- Спеції каррі – 1 ч.л.
- Сіль - 10 г
Цвітну капусту розділіть на суцвіття та відваріть до готовності. Потім відкиньте на сито, щоб стекла зайва вода. Яйця збийте віночком, додайте борошно, спеції каррі та сіль, добре перемішайте, додає "Мастер Шеф" Литвинова. Після цього додайте суцвіття цвітної капусти і натертий сир, знову перемішайте до однорідного стану. Смажте вафлі в розігрітій вафельниці.
Яблучні вафлі
Для приготування солодких яблучних вафель вам знадобляться:
- Яблука - 300 г
- Яйця - 2 шт.
- Кефір - 250 г
- Борошно - 150 г
- Цукор — 50 г
- Топлена олія - 50 г
- Сіль - щіпка
- Розпушувач - 7 г
Яблука натріть на великій тертці, додайте яйця, кефір, топлену олію, борошно з розпушувачем, цукор і сіль. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Ретельно перемішайте до однорідного тесту. Випікайте вафлі у розігрітій вафельниці, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України:
Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.