Мотивація схуднення: як винагородити себе за скинуті кілограми
Мотивація схуднення: як винагородити себе за скинуті кілограми

Мотивація схуднення: як винагородити себе за скинуті кілограми

Бонус на роботі - це визнання вашого професіоналізму та відданості праці. Медаль за гонку чи змагання, яку вам вручають на фініші – це символ ваших фізичних зусиль та витривалості.

Самовинагорода допомагає зберігати баланс між зусиллями та задоволенням, а також є чудовим стимулом для досягнення цілей, зокрема й для втрати ваги. Про ідеї, які можуть мотивувати вас на шляху до ідеальної форми, пише видання eatthis.com.

Дослідження Стенфордського університету показують, що ваша їжа смакує краще, коли ви у стрункішій формі. Навіть секс стає кращим, кажуть вчені з Медичного центру Університету Дьюка, які виявили, що втрата маси тіла в рази збільшує сексуальне задоволення. Таким чином, ваше тіло винагороджує вас, коли ви худнете.

"Я вважаю, що непродовольча винагорода або самозаохочення – це цікавий спосіб підтримувати мотивацію людей досягати своїх цілей щодо схуднення. Загалом, сприймати їжу як нагороду чи покарання – не дуже гарна ідея", – каже Еббі Лангер, експерт з харчування.

Високошвидкісний блендер 

Експертка пропонує інвестувати в кухонний інструмент: "Подумайте про високошвидкісний блендер, який би допоміг у приготуванні здорової їжі", – каже вона.

Коли на вашій кухонній стільниці з’явиться якісний продукт, ви можете додати в нього що завгодно - трави для приготування соусу песто, горіхове масло, суп і, звичайно - смузі.

Мотивація схуднення: як винагородити себе за скинуті кілограми

Служба здорового харчування

Служба доставки здорової їжі врятує вас протягом короткого часу, коли ваш робочий графік стає надзвичайно насиченим, каже Лангер. Це може бути не лише спосіб отримати смачні та здорові страви без зусиль, але й стимул для вас у самовинагороді під час процесу схуднення.

Кулінарні курси

Вивчення нових рецептів і кулінарних технік може зробити вашу дієту більш різноманітною і цікавою, запобігаючи втомі від монотонного харчування.

"Кулінарні курси можуть надихнути вас спробувати нові, чудові та здорові страви", – розповідає експертка.

Одяг для тренувань

Коли справа доходить до вибору одягу під час схуднення, стає доволі нелегко. Можливо тому, що це нереально купувати нову пару дизайнерських джинсів кожного разу, коли худнеш.

Але одяг для тренувань, який не обов’язково має облягати, і високоякісні штани для йоги, є гідною інвестицією, поки ви скидаєте кілограми. Крім того, комфорт і гарний вигляд є надто великими стимулами, щоб продовжувати.

Мотивація схуднення: як винагородити себе за скинуті кілограми

Оздоровчий відпочинок

Побалуйте себе відпусткою, особливо тією, яка зосереджена на вашому здоров’ї та добробуті. Дослідження Корнельського університету 2015 року показало, що витрачання грошей на враження приносить вам більше щастя, ніж купівля речей.

Кухонні ваги

Якщо ви досягли вершину втрати своєї ваги, спробуйте вимірювати кількість їжі та заздалегідь порціонувати закуски. Кухонні ваги допоможуть вам точно зважити ваші страви, щоб випадково не набрати зайві кілограми.

Абонемент у спортзал

Абонемент у спортзал може допомогти вам продовжити свою здорову подорож, говорить Лангер. Щоб переконатися, що ви не витрачаєте гроші, почніть бронювати заняття з кардіотренувань для кращого результату.

Велосипед

Чи пам’ятаєте ви радість отримати новий велосипед у дитинстві, так? Повторіть цей спогад у дорослому житті, купивши шосейний велосипед як нагороду! Це також може бути корисно для ваших зусиль щодо схуднення.

Дослідження, проведене Університетом Східної Англії та Центром дослідження дієти та активності, показало, що ті, хто почав їздити на роботу на велосипеді, схуднули на один кілограм, а ті, хто їздив на велосипеді 30 хвилин в обидва кінці, втратили майже вісім.

Масаж

Нагородіть своє тіло розслаблюючим масажем. Згідно з дослідженням Університету Іллінойсу в Чикаго, яке було опубліковано в Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, масаж покращує ваш кровообіг і полегшує біль у м’язах.

Інше дослідження, проведене Університетом Алабами в Бірмінгемі, показало, що масаж може знизити артеріальний тиск, допомогти запобігти застуді та навіть підвищити тонус шкіри.

Мотивація схуднення: як винагородити себе за скинуті кілограми

Педикюр

Це особливо чудова ідея винагороди для тих, чиї ноги докладали зусиль, щоб допомогти схуднути. Окрім косметичних засобів для доглянутих пальців, педикюр може зволожити ваші ноги, щоб запобігти появі тріщин.

Загалом можна влаштувати цілий спа-день, що включає і масаж, і манікюр. "Ви заслуговуєте на це за всю свою важку працю!", – каже експертка.

Вечірка

Влаштуйте собі вечірку для успішного схуднення. Подайте легкі коктейлі та здорові закуски, запросивши усіх, кого любите. Відзначивши цю подію вечіркою, ви матимете можливість відсвяткувати та весело провести час.

Офіційний фітнес-журнал

Дослідження показують, що відстеження того, що ви їсте, може допомогти вам схуднути. Дослідження Kaiser Permanente, наприклад, виявило, що учасники шестимісячної програми схуднення втратили вдвічі більше ваги, коли вели щоденник їжі, порівняно з тими, хто не відстежував, що вони їдять.

Квіти

Вчені з Гарварду виявили, що квіти можуть зробити людей щасливішими та енергійнішими. Щоб досягти цього психологічного ефекту щастя, варто лише покласти квіти на вашу полицю.

Гарвардські дослідники, які співпрацювали з Массачусетською загальною лікарнею, змогли підтвердити, що ті, хто не вважав себе "ранніми пташками", відчували прискорення та мотивування, коли вранці дивилися на квіти.

Ланч-бокс

Відповідно до дослідження 2013 року, опублікованого в BMJ, середня їжа на винос, яку замовляють дорослі, становить 836 калорій. Якби ви самі спакували свій обід, який складався з 500 калорій, ви заощадили б собі 1680 калорій протягом робочого тижня.

Мотивація схуднення: як винагородити себе за скинуті кілограми

Модна пляшка для води

Наявність власної спеціальної ємності для води, яку ви любите, значно полегшить пиття води протягом дня. Мало того, що у вас постійно буде при собі пляшка з водою, вас не мучитиме спрага.

Дослідження, опубліковане в The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, показало, що питна вода корисна для вашого метаболізму.

Аналіз тіла

Ви можете оцінити свою загальну вагу і м’язову масу. Обстежити повністю свій організм та звернути увагу на його сигнали.

Apple TV

Це може здатися нерозумним, але ваш Apple TV насправді може допомогти у досягненні ваших цілей по втраті ваги, завдяки відео з вправами, які можуть перетворити вашу вітальню на повноцінну студію для тренувань. Це також чудова альтернатива у ті дні, коли ви не можете встигнути в спортзал або шукаєте відмовки.

Список відтворення або підписка на музичні плейлисти

Згідно з дослідженням Школи спорту та освіти Університету Брунеля, музика, яка є найкращою терапією, може допомогти вам відволіктися від відчуття втоми та збільшити вашу витривалість. Одне застереження: щоб бути ефективним, мелодія повинна бути в діапазоні від 120 до 140 ударів на хвилину. Підпишіться на Spotify і створюйте власні списки відтворення або дозвольте музичному сервісу грати для вас в ролі ді-джея.

Комедійне шоу

Незалежно від того, чи це аматорський вечір у місцевому комедійному клубі, чи відомий комік зупиняється у вашому рідному місті, проведіть приємно час, придбавши квитки на комедію.

Дослідження, проведене Університетом Лома-Лінда, показало, що коли ми сміємось, ми знижуємо рівень гормону стресу (кортизолу). Це може покращити нашу пам’ять, затримуючи зниження імунітету. Крім того, м’язи живота скорочуються та розширюються під час сміху, тож це також тонізує ваш прес.

Туристичні походи з палицями

Вирушайте в похід! І зробіть це за допомогою кількох туристичних палиць. Якщо ви користуєтеся тією самою старою біговою доріжкою в тренажерному залі, замініть її кардіотренуванням у лісі.

Дослідження, опубліковане в Journal of Strength and Conditioning Research, показало, що використання туристичних палиць допомогло збільшити спалювання калорій.

Нова кулінарна книга

Під час вашої подорожі до схуднення, ваші кулінарні книги та журнали про прикрашання тортів, мабуть, покрились пилом. Нагородіть себе кулінарною книгою, яка допоможе вам підтримувати цільову вагу та записувати корисні рецепти.

Універсальна мультиварка

Наступна чудова річ - це багатофункціональна мультиварка, яка працює як ваш помічник, щоб втілити ще один здоровий рецепт. Деякі моделі навіть можна синхронізувати з додатком у смартфоні, для зручності регулювати температуру під час роботи чи в тренажерному залі.

Книжка-розмальовка

Відпочиньте від дорослих і розкрийте книжку-розмальовку. Зосередження на конкретній дії може стимулювати творчість і зменшити стрес, що саме по собі є чудовим релакс-способом розслабитися ввечері.

Мотивація схуднення: як винагородити себе за скинуті кілограми

Підписка на журнал

Завершіть свій раціон, підписавшись на фітнес-журнал або будь-який інший вид медіа, присвячений здоровому способу життя. Глянцевий журнал може стати вашим джерелом натхнення, щоб спробувати новий рецепт, позу йоги чи тренування.

Килимок для йоги

Виділення години на заняття йогою може бути здоровим способом винагородити своє тіло. Дослідження, опубліковане в журналі Американської дієтологічної асоціації, показало, що йога також може закріпити процес здорового харчування.

Інше дослідження, опубліковане в Journal of Physical Activity and Health, показало, що 20 хвилин хатха-йоги можуть краще стимулювати роботу мозку, ніж ходьба або біг на біговій доріжці протягом такого ж часу.

Раніше OBOZ.UA розповідав, яка звичка може продовжити життя жінкам.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader