Чи може нут допомогти позбутися зайвих кілограмів: ви здивуєтесь
Чи може нут допомогти позбутися зайвих кілограмів: ви здивуєтесь

Чи може нут допомогти позбутися зайвих кілограмів: ви здивуєтесь

Нут забезпечує організм людини рослинним білком, клітковиною та певними вітамінами й мінералами. У результаті споживання цих бобових має надзвичайну користь для людини.

Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що нут може покращити рівень цукру в крові та знизити ризик серцевих захворювань.

Користь споживання нуту:

Вміст клітковини

Клітковина грає важливу роль у здоров'ї шлунково-кишкового тракту. Також нут допомагає відчути себе ситим після їжі, що позитивно впливає на здорову вагу. 

Ба більше, клітковина може допомогти зменшити ризик поширених захворювань, а саме серця, раку товстої кишки та діабету другого типу.

Захист серця

Клітковина, що міститься у нуті, допомагає знизити рівень холестерину. Також бобові містять інші речовини, що мають захисну дію. Йдеться про фітонутрієнти – ізофлавони та сапоніни. Тоді як калій та магній важливий для регулювання рівня артеріального тиску. 

Допомога в схудненні

Нут містить клітковину та білок, які допомагають відчути себе ситим, ці поживні речовини уповільнюють травлення.

Контроль рівня цукру в крові

Нут може покращити регуляцію рівня цукру в крові. Тому це гарний вибір для людей з діабетом другого типу. 

Раніше OBOZ.UA розповідав про десять найпопулярніших святкових напоїв.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader