Зеленський звільнив генерала Содоля після критики військових
Зеленський звільнив генерала Содоля після критики військових

Зеленський звільнив генерала Содоля після критики військових

Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення замінити командувача Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова. Про це він заявив у своєму вечірньому відеозверненні.

- нарада з військовими. Були Головком, начальник Генерального штабу, міністр оборони. Обговорили ситуацію щодо ключових напрямків... Обговорили також кадрові питання у Збройних Силах України. Я прийняв рішення замінити командувача Об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля бригадним генералом Андрієм Гнатовим, - зазначив президент.

  • 24 червня начальник штабу бригади Національної гвардії "Азов" Богдан Кротевич ("Тавр") звернувся до ГБР з приводу українського бойового генерала, який, на його думку, "убив більше військовослужбовців, ніж російський".
  • 23 червня схоже формулювання стосовно українського генерала використала народна депутатка Мар'яна Безугла. У телеграм-каналі вона написала, що "командувач об'єднаними силами ЗСУ Юрій Содоль "убив" більше українських військових, аніж будь-який російський генерал".
Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader