Одне з найпростіших і найсмачніших десертів, який люблять, як дорослі, так і діти – це печиво. Тісто для печива найкраще готувати пісочне.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, хрумкого та ароматного печива "Гусячі лапки".
Інгредієнти :
- 230 г вершкового масла
- 250 г сиру
- 320 г борошна
- 0,5 ч.л соди
- дрібка солі
Для посипання:
- 250 г цукру
- пакет ванільного цукру
Спосіб приготування:
1. Борошно змішайте з содою та сіллю і просійте в миску. Холодне масло натріть на тертці прямо в муку. Трохи перетріть крихту. Додайте сир і замісіть тісто. Коли тісто збереться в однорідну кулю, покладіть у миску, накрийте та поставте в холодильник на 30 хвилин.
2. Потім розділіть тісто навпіл. Кожну частину розкотіть у пласт, товщиною 2-3 мм. Виріжте кружечки діаметром 7-9 див.
3. Цукор з ванільним цукром насипте в тарілочку.
4. Потім формуємо печиво: обмокніть кружальце в цукор. Складіть навпіл цукром усередину. Потім ще раз у цукор і складіть знову цукром усередину. Потім ще раз у цукор і на деко викладаємо тією стороною, що не в цукрі.
5. Випікайте печиво при 180С 15-18 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пісне вівсяне печиво з фініками
- Вівсяне печиво без борошна
- Печиво біскотті з горіхами та сухофруками