Домашнє сирне печиво "Гусячі лапки": ділимося точним рецептом вдалого тіста
Домашнє сирне печиво "Гусячі лапки": ділимося точним рецептом вдалого тіста

Домашнє сирне печиво "Гусячі лапки": ділимося точним рецептом вдалого тіста

Одне з найпростіших і найсмачніших десертів, який люблять, як дорослі, так і діти – це печиво. Тісто для печива найкраще готувати пісочне.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, хрумкого та ароматного печива "Гусячі лапки".

Рецепт печива

Інгредієнти :

  • 230 г вершкового масла
  • 250 г сиру
  • 320 г борошна
  • 0,5 ч.л соди
  • дрібка солі

Для посипання:

  • 250 г цукру
  • пакет ванільного цукру

Спосіб приготування:

1. Борошно змішайте з содою та сіллю і просійте в миску. Холодне масло натріть на тертці прямо в муку. Трохи перетріть крихту. Додайте сир і замісіть тісто. Коли тісто збереться в однорідну кулю, покладіть у миску, накрийте та поставте в холодильник на 30 хвилин.

Готове тісто для печива

2. Потім розділіть тісто навпіл. Кожну частину розкотіть у пласт, товщиною 2-3 мм. Виріжте кружечки діаметром 7-9 див.

3. Цукор з ванільним цукром насипте в тарілочку.

Цукор для печива

4. Потім формуємо печиво: обмокніть кружальце в цукор. Складіть навпіл цукром усередину. Потім ще раз у цукор і складіть знову цукром усередину. Потім ще раз у цукор і на деко викладаємо тією стороною, що не в цукрі.

5. Випікайте печиво при 180С 15-18 хвилин.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пісне вівсяне печиво з фініками
  • Вівсяне печиво без борошна
  • Печиво біскотті з горіхами та сухофруками
Джерело матеріала
loader
loader