Для ситного обіду: "Мастер Шеф" Литвинова дала покращений рецепт картопляних зраз із зеленню
Для ситного обіду: "Мастер Шеф" Литвинова дала покращений рецепт картопляних зраз із зеленню

Для ситного обіду: "Мастер Шеф" Литвинова дала покращений рецепт картопляних зраз із зеленню

Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити смачний перекус із картоплею та зеленню з грибами, така вечеря чи обід буде навіть більш насиченим, ніж звичний гарнір із м'ясом.

Для приготування Тетяна Литвинова використовує такі інгредієнти:

  • Картопля – 500-600 г
  • Крохмаль – 30 г
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Сир моцарела - 100 г
  • Шпинат – 100 г
  • Гриби (шампіньйони)
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Часник – 3 зуби.
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль та перець за смаком

Почнемо з картоплі. Чистимо його, розрізаємо на шматки та відварюємо до готовності, радить "Мастер Шеф" Литвинова. Воду зливаємо, а картоплю перетворюємо на пюре – воно має бути сухим. В отримане пюре додаємо крохмаль та яєчний жовток, ретельно перемішуємо до однорідної маси та залишаємо остигати.

Поки картопляне тісто остигає, готуємо начинку. На розігріту сковороду наливаємо 2 столові ложки олії, додаємо нарізані гриби та подрібнений часник, злегка обсмажуємо, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Солимо і перчимо до смаку, смажимо гриби до повної готовності. Потім додаємо паприку та листя шпинату, перемішуємо і знімаємо з вогню. Для прискорення остигання перекладаємо начинку на тарілку.

Тепер формуємо зрази. Змоченими водою руками беремо шматочок картопляного тіста, робимо з нього кульку, приплющуємо, додаємо трохи тертої моцарелли, начинку з грибів та шпинату, потім заліплюємо, додає "Мастер Шеф" Литвинова. Смажимо зрази на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії на невеликому вогні з обох боків до золотистої скоринки.

Останні новини України:

Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader