Найсмачніший, найпростіший у приготуванні та дуже бюджетний домашній пиріг – тертий, який можна робити з будь-яким варенням. Тісто для пирога готуйте обов'язково на вершковому маслі.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, хрумкого та ароматного тертого пирога з варенням.
Інгредієнти:
- борошно 450-500 г
- масло вершкове 250 г
- розпушувач 1 ч. л.
- цукор 60 г
- яйця 2 шт.
- сметана 1 ст.
Начинка:
- будь-яке варення
Спосіб приготування:
1. У муку всипте цукор, розпушувач і перемішайте. Потім натріть холодне вершкове масло, перетріть у крихту і додаємо яйця, сметану і замішуємо тісто.
2. Розділіть тісто на дві частини. Меншу покладіть у морозилку, а велику розкотіть на пергаменті.
3. Викладіть варення, зверху затираємо тістом із морозилки і ставимо випікати при температурі 180 градусів приблизно 20-30 хвилин.
Готовий пиріг краще їсти у холодному вигляді!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Тертий пиріг зі сливовим варенням
- Пісний пиріг з вишнею
- Вівсяний пиріг без борошна, цукру та олії