Літній тертий пиріг: рецепт найбюджетнішої випічки до чаю
Літній тертий пиріг: рецепт найбюджетнішої випічки до чаю

Літній тертий пиріг: рецепт найбюджетнішої випічки до чаю

Найсмачніший, найпростіший у приготуванні та дуже бюджетний домашній пиріг – тертий, який можна робити з будь-яким варенням. Тісто для пирога готуйте обов'язково на вершковому маслі.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, хрумкого та ароматного тертого пирога з варенням.

Інгредієнти:

  • борошно 450-500 г
  • масло вершкове 250 г
  • розпушувач 1 ч. л.
  • цукор 60 г
  • яйця 2 шт.
  • сметана 1 ст.

Начинка:

  • будь-яке варення

Спосіб приготування:

1. У муку всипте цукор, розпушувач і перемішайте. Потім натріть холодне вершкове масло, перетріть у крихту і додаємо яйця, сметану і замішуємо тісто.

2. Розділіть тісто на дві частини. Меншу покладіть у морозилку, а велику розкотіть на пергаменті.

3. Викладіть варення, зверху затираємо тістом із морозилки і ставимо випікати при температурі 180 градусів приблизно 20-30 хвилин.

Готовий пиріг краще їсти у холодному вигляді!

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Тертий пиріг зі сливовим варенням
  • Пісний пиріг з вишнею
  • Вівсяний пиріг без борошна, цукру та олії
Источник материала
Поделиться сюжетом