Вже з середини весни на полицях магазинів починають з’являтись перші ягоди. Надзвичайно важливо вміти правильно мити ягоди, адже на їх поверхні може міститись велика кількість бактерій, що здатні спричинити згубну дію для організму.
Як правильно мити ягоди перед вживанням розбирався FoodOboz.ua. Виявляється, в цьому процесі не обійтися без харчової соди, що має антисептичні властивості та сприяє знищенню бактерій.
Як мити ягоди содою
1.Для почату потрібно зробити правильний содовий розчин. На 1 літр води знадобиться 1 столова ложка соди.
2. Ретельно перемішуємо розчин, допоки максимальна кількість соди не розчинеться.
3. Поміщаємо ягоди у содовий розчин та залишаємо на 3-5 хвилин.
4. Ретельно промиваємо ягоди під протічною холодною водою.
5. Викладаємо чисті ягодина паперовий рушник, щоб ввібрав зайву вологу.
6. Тепер ягоди безпечні та готові до вживання.
Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:
- Як правильно зберігати масло
- Яке м’ясо обрати для шашлику
- Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим