Якщо ви приготуєте м'ясні котлети з картоплею – можете не перейматись про те, що вироби вийдуть сухими та забитими. Овоч додає виробам особливої соковитості та м'якості. Ідеально подавати зі свіжим салатом.
Ідея приготування соковитих котлет з картоплею опублікована на сторінці фудблогерки Віталіни з ніком v.vanilinka в Instgaram. Після смаження такі котлети дещо нагадують пиріжки,
Інгредієнти:
- мʼясний фарш – 400 г
- середні картоплини – 3-4 шт.
- цибуля – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- білий хліб, сухарі або борошно
- сіль, перець, сухий часник
Спосіб приготування:
1. Цибулю подрібнити до стану пюре.
2. Картоплю натерти і відтиснути від вологи.
3. Швидко змішати з цибулею.
4. Додати фарш, яйце, спеції, хліб, сухарі або борошно (що у вас є), стільки щоб котлета тримала форму, але залишалась мʼякою.
5. Даємо постояти фаршу 30 хвилин і вологими руками почати формувати котлети та обсмажувати у фритюрі до легкого рум'янцю.
6. Після фритюру котлети викласти на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир, і довести до готовності в мультипічці або духовці 5-7 хвилин за температури 180 градусів.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Суп із сочевиці
- Котлети із сочевиці
- Хумус із сочевиці