На саміті НАТО Україну чекають хороші новини щодо посилення системи ППО – Reuters
На саміті НАТО Україну чекають хороші новини щодо посилення системи ППО – Reuters

На саміті НАТО Україну чекають хороші новини щодо посилення системи ППО – Reuters

На саміті Північноатлантичного Альянсу у Вашингтоні наступного тижня Україну очікують "хороші новини". Маються на увазі постачання українським захисникам систем протиповітряної оборони.

Про це агенції Reuters розпоавів високопоставлений посадовець Держдепартаменту США. Він натякнув на нові поставки систем MIM-104 Patriot "або подібних". 

"Сподіваємося, що зможемо потрапити на саміт і зробити нові оголошення щодо протиповітряної оборони. Ви чули, що українці прагнуть отримати додаткові Patriot або подібні системи. І я думаю, що ми матимемо для них додаткові хороші новини на цьому фронті", – цитує видання свого співрозмовника.

Ніяких подробиць посадовець не повідомив.

MIM-104 Patriot – зенітний ракетний комплекс виробництва американської фірми Raytheon Technologies. Вся система отримала назву завдяки радару AN/MPQ-53 Patriot. Система ППО використовує передові ракети-перехоплювачі з повітря та високоефективні радіолокаційні системи.

Як повідомляв OBOZ.UA, союзники України працюють над посиленням протиповітряної оборони нашої держави, і українці можуть почути нові оголошення, пов'язані зі зміцненням української ППО, "ще до саміту НАТО у Вашингтоні" – так обіцяв держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Ми працюємо над цим. Я думаю, буде більше новин про це найближчими тижнями, напередодні саміту НАТО наступного тижня", – не заглиблюючись у подробиці, зазначав він.

При цьому раніше "більше сили у захисті неба" для України вже у липні анонсував президент Володимир Зеленський. У традиційному зверненні 1 липня він наголосив на важливості отримання допомоги від партнерів, забезпеченні безпеки та подальшому наближенні до Євросоюзу.

Також повідомлялося, що НАТО готує заходи для збереження підтримки України у разі перемоги Трампа на виборах у США. Про це повідомило видання WSJ.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader