Готову закуску необхідно зберігати в прохолодному місці. Вона ідеально підходить як доповнення до гарнірів і як страва на святковий стіл.
За вікном літо, час, коли багато господинь щосили готуються до зими, ховаючи під кришечку смачні овочі, фрукти та ягоди, щоб у холодні місяці порадувати близьких смачними заготовками. Сьогодні хочемо поділитися з вами рецептом овочевої закуски, яка прикрасить будь-який стіл. Її рецептом поділилися в блозі "Консервація і кулінарія".
Закуска з овочів
Інгредієнти.
- перець болгарський — 10 шт;
- вода — 150 мл;
- оцет 9% — 70 мл;
- цукор — 2 ст. л;
- сіль — 1 ст. л;
- перець духмяний — 5 шт;
- лавровий лист — 2 шт;
- гірчиця — 200 гр;
- олія рослинна — 150 г.
Спосіб приготування:
Перець почистити й нарізати тонкими смужками. У каструлю налити воду, оцет, додати цукор, сіль, духмяний перець і лавровий лист. Довести до кипіння.
Занурити в каструлю перець порціями і варити по 15 хвилин під кришкою.
У мисці змішати рослинну олію і гірчицю, додати перець і добре перемішати.
Розкласти перець по стерильних банках, остудити, накрити кришкою і зберігати в холодильнику.
Читайте також:
Заготовки на зиму: рецепт кабачків для рулетиків
Грибна солянка: рецепт смачної заготовки на зиму
Чудодійне сало в банках: три рецепти заготівлі на зиму