Перейменували: Кремль наказав пропагандистам "СВО" називати "українським конфліктом", — ЗМІ
Перейменували: Кремль наказав пропагандистам "СВО" називати "українським конфліктом", — ЗМІ

Перейменували: Кремль наказав пропагандистам "СВО" називати "українським конфліктом", — ЗМІ

Також у методичці Кремля зазначено, що Україна начебто повністю себе дискредитувала і може порушити будь-які мирні домовленості, щоб "скористатися припиненням вогню в мілітаристських цілях".

Російська влада дала настанову російським пропагандистським медіаресурсам і журналістам замість терміна "спеціальна військова операція" використовувати визначення "український конфлікт". Про це повідомило російське видання "Медуза".

У розпорядженні "Медузи" опинилася методичка, яку підготувала адміністрація президента РФ для провладних і державних видань.

"Саму війну укладачі документа називають "українським конфліктом". Співробітникам провладних медіа вони рекомендують підкреслювати, що "Росія не відмовляється від діалогу", але "Україна і Захід розмовляють мовою ультиматумів", — йдеться в матеріалі.

Також пропагандистам порадили стверджувати, що мирна ініціатива Росії (яку озвучив Путін, — ред.) може "в найкоротші терміни завершити конфлікт на Україні".

"Запропонований Росією план за готовності Києва і Заходу дасть змогу негайно припинити бойові дії і почати переговори. Київ повністю дискредитував себе і може легко зрадити будь-які домовленості. Україна може скористатися припиненням вогню в мілітаристських цілях, і цього не можна допустити", — зазначено в документі, поширеному Кремлем.

Крім того, в цій же "методичці" зазначено, що Шанхайську організацію співробітництва (ШОС) і БРІКС (міжнародна організація, до якої входять Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка) Кремль рекомендує називати "найвпливовішими організаціями, що затьмарили західні структури", а саму Росію — "найважливішим архітектором багатополярного світоустрою на просторі Євразії".

Крім того, пропагандисти повинні наголошувати на тому, що президент РФ Володимир Путін "зробив особистий і вирішальний внесок" у формування багатополярного світоустрою.

"Західноцентричні та проамериканські моделі міжнародних відносин остаточно відійшли в минуле. США не впоралися з роллю гегемона, і тепер провідне значення у світі мають держави світової більшості, що інтенсивно розвиваються, до яких належить і Росія", — зазначено в тексті "методички".

Нагадаємо, у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 4 липня аналітики дійшли висновку, що Путін відкрито вимагає повної капітуляції України для припинення вогню.

4 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що Володимира Путіна можуть запросити на наступний Саміт миру щодо України, але, на його думку, він "занадто наляканий", щоб сісти за стіл переговорів.

Теги за темою
Кремль
Джерело матеріала
loader
loader