В ISW проаналізували зустріч Путіна та Орбана
В ISW проаналізували зустріч Путіна та Орбана

В ISW проаналізували зустріч Путіна та Орбана

Володимир Путін використав зустріч із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном 5 липня для того, щоб виступити проти припинення вогню шляхом переговорів, і його остаточною метою є знищення української державності.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). 

На пресконференції з Орбаном Путін відверто відкинув будь-яке припинення вогню шляхом переговорів, відступивши від своєї звичайної удаваної зацікавленості в переговорах. За словами російського диктатора, угода між Росією та Україною не повинна призвести до тимчасового припинення вогню, оскільки це дозволило б Україні перегрупуватися і переозброїтися, і що Росія виступає за «повне» і «остаточне» припинення конфлікту (війни РФ в Україні – ред.).

«Однак Путін на даний момент не бажає погоджуватися ані на що, крім знищення української державності та ідентичності, про що постійно свідчать його висловлювання та вимоги», - вважають в ISW.

Аналітики Інституту зазначають, що Путін майже напевно прагне використати капітуляцію України для досягнення своєї іншої мети – повалення української влади і заміна її політичною системою, яка йому до вподоби.

В ISW переконані, що українські контрнаступальні операції зі звільнення оперативно важливих територій залишаються найефективнішим способом підірвати впевненість Путіна та його прихильність до бажаної кінцевої мети його агресивної війни проти України. 

Також у звіті наголошується, що Захід повинен поспішити надати Україні підтримку, необхідну для проведення контрнаступальних операцій, щоб зруйнувати розрахунки Путіна і уникнути затягування війни більше, ніж це необхідно для забезпечення миру, прийнятного для України та її партнерів.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідав цього тижня з візитом Київ, де зустрівся з державним керівництвом України. Після цього він відбув з неоголошеним візитом до столиці РФ.

Під час спільної пресконференції в Москві Орбан і Путін висловилися щодо «мирного процесу» в Україні. Зокрема, кремлівський очільник повторив пропагандистські наративи РФ. У той час, як угорський прем’єр зазначив, що зрозумів, наскільки позиції сторін далекі одна від одної.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбанздійснює візит до Москви з власної ініціативи і не представляє Європейський Союз.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у зв’язку з цим візитом висловила переконання, що «умиротворення» не зупинить Путіна в його війні проти України.

Міністерство закордонних справ України наголосило, що рішення про поїздку премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви було прийняте угорською стороноюбез погодження чи координації з Києвом. МЗС також нагадує, що принцип «жодних домовленостей про Україну без України» залишається непорушним, і закликає усю світову спільноту дотримуватися його.

Теги за темою
Росія Володимир Путін Угорщина
Джерело матеріала
loader
loader