"Якщо Господь зійде з неба і звелить це зробити": Байден назвав "умову", за якої зніметься з передвиборчих перегонів
"Якщо Господь зійде з неба і звелить це зробити": Байден назвав "умову", за якої зніметься з передвиборчих перегонів

"Якщо Господь зійде з неба і звелить це зробити": Байден назвав "умову", за якої зніметься з передвиборчих перегонів

Президент СШАДжо Байденвпевнений у своїй перемозі на виборах глави держави восени 2024 року. На користь цього він наводить свої досягнення на президентській посаді, серед яких – розширення НАТО, ізоляція російського диктатора Володимира Путіна, консолідація понад 50 держав задля допомоги Україні і стримування Китаю, а також те, що головним його конкурентом на виборах є "патологічний брехун" Дональд Трамп.

У те, що за опитуваннями Байден поступається Трампу, сам він не вірить, а варіант з виходом з передвиборчих перегонів розглядає лише у разі, якщо "Господь Всемогутній прийде і скаже це зробити". Такі заяви президент США зробив у інтерв'ю АВС News.

Інтерв'ю розпочалося з обговорення нещодавніх дебатів Байдена й Трампа, на яких чинний глава держави виглядав не дуже виграшно і після яких навіть серед демократів почалися розмови про те, чи здатен Байден перемогти у виборах і ефективно керувати державою упродовж наступної каденції.

Сам Байден, відповідаючи на запитання інтерв'юера щодо того, чи не пов'язаний його поганий виступ у дебатах з серйозними захворюваннями чи ослабленням когнітивних здібностей, кілька разів підкреслив, що був дуже виснажений, сильно застудився і мав "погану ніч".

Втім інтерв'юер неодноразово у різних формулюваннях перепитав, чи впевнений Байден, що здатен перемогти Трампа – на що той заявив, що змагається з "патологічним брехуном", усі дії якого спрямовані на власну вигоду, а не на процвітання США. Тим часом Америка нині опинилася на роздоріжжі, що визначатиме її майбутнє на кілька десятиліть.

"Я думаю, що Сполучені Штати та світ перебувають у точці перелому, коли події, які відбуватимуться в наступні кілька років, визначатимуть, якими будуть наступні шість-сім десятиліть. І хто, як я, зможе втримати НАТО? Хто, крім мене, зможе утримати ситуацію в Тихоокеанському басейні в такому становищі, коли ми, принаймні, стримуємо Китай зараз? Хто збирається це робити? Хто має такий осяг?.. Я не думаю, що хтось має більшу кваліфікацію, щоб стати президентом або виграти цю гонку, ніж я", – заявив Байден.

Чинний глава США підкреслив, що не збирається відмовлятися від участі у президентських виборах. Тож зняти свою кандидатуру, якщо стане очевидним, що перемога над Трампом недосяжна, він готовий лише у разі, " якщо Господь Всемогутній прийде і скаже це зробити". 

У опитування, за якими він значно поступається Трампу, Байден не вірить, адже "усі соціологи, з якими я спілкувався, кажуть мені, що це підкидання". Також він нагадує, що у 2020-му, коли він переміг Трампа, згідно з опитуваннями, останнього підтримували більше американців. До того ж, на думку Байдена, за нього "агітуватимуть" результати майже чотирирічної роботи у Білому домі.

"Я той хлопець, який об’єднав НАТО. Ніхто не думав, що я зможу його розширити. Я той хлопець, який ізолював Путіна. Ніхто не думав, що це може статися. Я той хлопець, який спільно з AUKUS створив ініціативу для південно-тихоокеанського регіону. Я той хлопець, який спрямував 50 країн – не лише в Європі, а й за межами Європи, щоб допомогти Україні", – додав Байден.

Він додав, за його президентства зросли інвестиції у США, а сама країна, на його думку, перебуває на шляху до повернення втрачених лідерських позицій, зокрема, у виробництві мікрочіпів, що необхідні "для всього, від мобільного телефона до зброї".

"Я знову балотуюся, тому що мені здається, що я найкраще розумію, що потрібно зробити, щоб вивести цю націю на абсолютно новий рівень", – наголосив Байден.

Нагадаємо,  Байден і раніше заявляв, що не зніме свою кандидатуру з виборів.  Американський лідер заявив, що він у перегонах –до кінця і впевнений у перемозі.

Натомість Трамп заявив, що  сподівається, що Байден не вийде з президентських перегонів, бо його "легше перемогти".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader