Замість класичної картоплі можна приготувати баклажани фрі. Саме зараз триває сезон таких овочів, тому вони свіжі та соковиті. Вам потрібно лише додати пікантну заправку і все посмажити.
Ідея приготування хрустких баклажанів із заправкою опублікована на сторінці фудблогерки Ольги Рябенко (olga_riabenko_) в Instagram. Можна подавати із соусом.
Інгредієнти:
- баклажани – 3 шт.
- сіль, перець
- крохмаль – 3 ст.л. з гіркою
- олія для смаження.
Інгредієнти для заправки:
- кінза або петрушка
- цибуля зелена
- часник – 1-2 зубчика
- паприка – 2 ст.л.
- перець солодкий – 1 шт.
- соєвий соус – 2-3 ст.л.
- винний оцет (лимонний сік) – 1 ст.л.
- олія – 4 ст.л.
- кунжут – 1 ч.л.
- цукор (мед) – 4 ч.л.
Спосіб приготування:
1. Баклажани почистити від шкірки та нарізати на шматочки.
2. Покласти в пакет-слайдер.
3. Додати сіль та перець.
4. Закрити замок, ретельно змішувати та залишити на 15 хвилин.
5. Для заправки нарізати солодкий перець на тонкі смужки.
6. Подрібнити кінзу, цибулю та часник.
7. Змішати все разом в мисці зі спеціями.
8. Накрити плівкою.
9. Привідкрити замок та вичавити всю рідину з баклажанів.
10. Всипати крохмаль в пакет з баклажанами, закрити замок і ретельно все змішати.
11. У сковорідку налити олію на 2-3 см. Добре розігріти і смажити баклажани до золотистого кольору.
12. Викласти на пергамент, щоб прибрати зайвий жир.
13. Додати заправку до баклажанів та змішати.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мусака з баклажанами
- Хашлама з баклажанами
- Тушкована свинина з баклажанами