На саміті НАТО США оголосять про нові кроки посилення ППО України
На саміті НАТО США оголосять про нові кроки посилення ППО України

На саміті НАТО США оголосять про нові кроки посилення ППО України

На саміті НАТО, який відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні, США оголосять про нові кроки для посилення протиповітряної оборони та військового потенціалу України. Про це пише The Washington Post з посиланням на високопоставленого чиновника адміністрації Байдена.

Посадовець сказав, що члени Ради Україна-НАТО зустрінуться на саміті в четвер. Пізніше того ж дня Байден і президент України Володимир Зеленський проведуть захід з лідерами майже двох десятків інших країн, які провели переговори та підписали двосторонні угоди про безпеку з Україною.

«Наступного тижня ви побачите потужну демонстрацію підтримки України з боку США та союзників. Члени Альянсу вкотре підтвердять, що майбутнє України в НАТО та зроблять важливі нові заяви про те, як ми збільшуємо військову, політичну та фінансову підтримку України з боку НАТО», – заявив чиновник.

Крім того, додав він, США оголосять нові кроки задля зміцнення ППО України та військових можливостей. 

Чиновник, який спілкувався з журналістами на умовах анонімності, відмовився розповісти подробиці про засоби протиповітряної оборони, які будуть надіслані. Але минулого місяця адміністрація повідомила, що США поквапляться з постачанням ракет-перехоплювачів протиповітряної оборони в Україну, перенаправивши заплановані поставки в інші країни-союзники.

Американський посадовець додав, що ці заяви стануть «частиною мосту України» до членства в Північноатлантичному альянсі.

Як повідомлялося раніше, на Україну чекають хороші новини щодо постачання систем протиповітряної оборони під час саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня. Про це пише Reuters.

Неназваний високопоставлений представник Держдепартаменту США на умовах анонімності заявив, що на саміті США планують зробити кілька нових заяв з питань протиповітряної оборони для України.

Джерело матеріала
loader
loader