Чудово, коли на власному городі є багато домашніх овочів. Але зібраний врожай потрібно правильно зберігати. Бо, наприклад, кабачки можуть дуже швидко зіпсуватись
Редакція FoodOboz розповість, через які помилки зберігання свіжі та молоді кабачки псуються. Є декілька нюансів, які варто врахувати.
Які кабачки можуть довго зберігатись
Залишайте на тривале зберігання лише ті плоди, які не мають пошкоджень. Також у них повинна бути достатньо щільна шкірка.
Як підготувати кабачки до тривалого зберігання
Коли ви зрізаєте плоди зі стебла – потрібно залишити ніжку 5-6 см. Таким чином кабачок буде захищений від зовнішніх подразників, через які він може почасти псуватись.
Ті кабачки, які ви плануєте залишати на тривале зберігання, мити не потрібно. З них потрібно лише трохи струсити землю – зайва волога буде сприяти швидкому псуванню плодів.
Кабачки в жодному разі не можна класти у пакет на тривале зберігання. Так плоди будуть запарюватись і швидко псуватись.
Як зберігати кабачки у погребі
В погребі кабачки будуть чудово зберігатись довгий час. Але викладати їх потрібно правильно. Потурбуйтесь про те, щоб у приміщенні було сухо, і не бігали різноманітні шкідники.
Не забувайте про те, що у погребі потрібно підтримувати чистоту, а також проводити регулярне провітрювання.
Викладати кабачки найкраще на полиці, застелені сіном. Між плодами має бути проміжок.
В будинку чи у квартирі
Для того, щоб кабачки залишились свіжими довгий час в будинку або у квартирі, потурбуйтесь про те, щоб овочі не лежали під прямими сонячними променями. Як варіант, можна викласти овочі у дерев'яні ящики та поставити в комору або просто під диван. Головне, щоб було темно і сухо.
Як зберігати кабачки в холодильнику
Кабачки можна зберігати у холодильнику, але там в жодному разі не має бути надмірної вологи, тому що кабачки можуть одразу почати гнити.
Найкраще кабачки в холодильнику зберігати наступним чином:
1. Загорніть кабачки в паперовий пакет.
2. Зробіть для вентиляції отвори.
3. Викладіть плоди у спеціальне відділення для овочів.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі