Ситний панський дерун з грибами та сиром: може стати повноцінним обідом або вечерею
Ситний панський дерун з грибами та сиром: може стати повноцінним обідом або вечерею

Ситний панський дерун з грибами та сиром: може стати повноцінним обідом або вечерею

Панський дерун має саме таку назву, тому що готується він із ситною та соковитою начинкою. Це вже не просто тонкі смажені вироби, а страва, яка може стати повноцінним обідом або вечерею. Можна подати зі свіжими овочами і салатом.

Ідея приготування панського деруна з грибами опублікована на сторінці фудблогерки Ольги Борачкової (olya borachok) в Instagram. Додайте багато твердого сиру.

Ситний панський дерун з грибами та сиром: може стати повноцінним обідом або вечерею

Інгредієнти для тіста:

  • картопля – 1 кг.
  • яйця – 2 шт.
  • сметана – 1 ст.л.
  • борошно – 2 ст.л.
  • сіль та перець, олія для смаження

Інгредієнти для підливки:

  • печериці – 500 г
  • цибуля – 1 велика
  • вершки – 20-30%
  • сіль, перець, масло для смаження
  • твердий сир для посипки

Спосіб приготування:

Ситний панський дерун з грибами та сиром: може стати повноцінним обідом або вечерею

1. Для підливки цибулю подрібнити та обсмажити на маслі.

2. Додати подрібнені печериці.

3. Добряче просмажити та додати вершки, сіль, перець.

Ситний панський дерун з грибами та сиром: може стати повноцінним обідом або вечерею

4. Протушкувати хвилин 5-10 до загустіння.

6. Якщо вершки жирні – загущувати додатково не потрібно, якщо ж ні – можна додати 1 чайну ложку крохмалю (розвести у холодній воді).

Ситний панський дерун з грибами та сиром: може стати повноцінним обідом або вечерею

7. Тісто для дерунів: картоплю натерти на найдрібнішій тертці.

8. Трішки можна відцідити рідину.

9. Додати яйця, сметану, спеці.

Ситний панський дерун з грибами та сиром: може стати повноцінним обідом або вечерею

10. Перемішати і додати борошно.

11. Смажити на сковорідці з олією 1 великий дерун з двох сторін (не потрібно робити дерун товстим).

Ситний панський дерун з грибами та сиром: може стати повноцінним обідом або вечерею

12. Перекласти на тарілку, на 1 половину викласти підливку, скласти дерун.

13. Ще раз додати підливку і добре затерти сиром.

Ситний панський дерун з грибами та сиром: може стати повноцінним обідом або вечерею

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Деруни з кабачків 
  • Деруни з грибами 
  • Деруни із сиром 
Джерело матеріала
loader