Панський дерун має саме таку назву, тому що готується він із ситною та соковитою начинкою. Це вже не просто тонкі смажені вироби, а страва, яка може стати повноцінним обідом або вечерею. Можна подати зі свіжими овочами і салатом.
Ідея приготування панського деруна з грибами опублікована на сторінці фудблогерки Ольги Борачкової (olya borachok) в Instagram. Додайте багато твердого сиру.
Інгредієнти для тіста:
- картопля – 1 кг.
- яйця – 2 шт.
- сметана – 1 ст.л.
- борошно – 2 ст.л.
- сіль та перець, олія для смаження
Інгредієнти для підливки:
- печериці – 500 г
- цибуля – 1 велика
- вершки – 20-30%
- сіль, перець, масло для смаження
- твердий сир для посипки
Спосіб приготування:
1. Для підливки цибулю подрібнити та обсмажити на маслі.
2. Додати подрібнені печериці.
3. Добряче просмажити та додати вершки, сіль, перець.
4. Протушкувати хвилин 5-10 до загустіння.
6. Якщо вершки жирні – загущувати додатково не потрібно, якщо ж ні – можна додати 1 чайну ложку крохмалю (розвести у холодній воді).
7. Тісто для дерунів: картоплю натерти на найдрібнішій тертці.
8. Трішки можна відцідити рідину.
9. Додати яйця, сметану, спеці.
10. Перемішати і додати борошно.
11. Смажити на сковорідці з олією 1 великий дерун з двох сторін (не потрібно робити дерун товстим).
12. Перекласти на тарілку, на 1 половину викласти підливку, скласти дерун.
13. Ще раз додати підливку і добре затерти сиром.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Деруни з кабачків
- Деруни з грибами
- Деруни із сиром