Зеленський анонсував оновлену морську стратегію України
Зеленський анонсував оновлену морську стратегію України

Зеленський анонсував оновлену морську стратегію України

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зараз працює над новою стратегією для держави на морі – Українською морською стратегією. Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні.

- Незабаром цю стратегію буде затверджено на РНБО - зараз триває фіналізація її пунктів. Чітко розуміємо, що війна змінила розстановку сил у всьому нашому Чорноморському регіоні, і російський флот у цій акваторії більше ніколи не домінуватиме, - наголосив президент.

Зеленський зазначив, що при розробці стратегії вони закріплюють наші інтереси, враховують нові технологічні можливості України та наші нові стосунки з партнерами. За його словами, Україна завжди тепер буде такою державою, яка здатна захищати власні інтереси на морі, транспортні артерії та інтереси союзників та партнерів.

  • 6 липня командувач ВМС заявив, що для звільнення окупованого Криму потрібно знищити Керченський міст, оскільки це є елемент логістики. За його словами, вся військова логістика росіян має бути знищена для перемоги.
  • 1 липня речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук закликав російських туристів залишити Крим. Він наголосив, що на півострові багато військових об'єктів, які Сили оборони знищуватимуть.
Теги за темою
Володимир Зеленський Чорне море
Джерело матеріала
loader
loader