Зеленський анонсував передачу Україні ППО та F-16
Зеленський анонсував передачу Україні ППО та F-16

Зеленський анонсував передачу Україні ППО та F-16

Президент України Володимир Зеленський анонсував потрібні результати щодо посилення ППО та передачі F-16.

Як передає "Хвиля", про це він сказав у вечірньому зверненні до громадян.

Так, Зеленський розповів про постійну міжнародну комунікацію, завдяки якій Україна отримує допомогу у різних сферах та посилює протиповітряну оборону (ППО).

"Цього тижня ми вже відчутно додали сили нашої ППО, наступний тиждень буде часом продовження таких кроків. Щодня докладно з нашою командою ми працюємо з партнерами за відповідними домовленостями – і в рамках коаліцій ППО та F-16, і на двосторонній основі, – зокрема з Америкою. Готуємо результат, потрібний Україні та спільній безпеці з партнерами", - зазначив президент.

Зеленський також повідомив, що йде робота над новою стратегією на морі – Українською морською стратегією. Незабаром цю стратегію буде затверджено на Раді національної безпеки та оборони (РНБО) України. Наразі триває фіналізація її пунктів.

"Чітко розуміємо, що війна змінила розстановку сил у всьому нашому Чорноморському регіоні, і російський флот у цій акваторії більше ніколи не домінуватиме. Ми закріплюємо наші інтереси, враховуємо нові технологічні можливості України та нові наші відносини з партнерами", - сказав він.

Президент також наголосив, що Україна завжди тепер буде такою державою, яка здатна захищати власні інтереси на морі, транспортні артерії та інтереси наших союзників та партнерів. Крім того, він висловив подяку всім нашим людям, які це забезпечують.

"Військово-морські сили (ВМС) України, усі задіяні структури оборони та безпеки, оборонна промисловість – державні та приватні компанії, які працюють задля української сили", – додав лідер України.

Нагадаємо, Зеленський розповів про нові кроки щодо зміцнення оборони та енергетичної безпеки.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader