Вибір зарядної станції: експерт розповів, на яку суму варто розраховувати
Вибір зарядної станції: експерт розповів, на яку суму варто розраховувати

Вибір зарядної станції: експерт розповів, на яку суму варто розраховувати

Вибір зарядної станції: експерт розповів, на яку суму варто розраховувати

Придбання потужної зарядної станції може вдарити по гаманцю.

Через постійні удари Росії по енергетичній інфраструктурі, українці живуть в умовах постійних відключень світла. Взимку ситуація може погіршитись, тому про альтернативні  джерела електроенергії варто подбати завчасно.

Бренд-менеджер компанії з продажу зарядних станцій Сергій Сілін розповів виданню «Главком», скільки доведеться витратити, щоб забезпечити себе світлом взимку.

За словами експерта, мінімальна вартість, на яку варто розраховувати при покупці невеликої зарядної станції – це 20-25 тис. грн.

«Така станція матиме приблизно пів кіловата ємності і приблизно 800 Вт потужності. Ємності вистачить для того, щоб заживити світло в квартирі, роутер, хоча б один-два ноутбуки плюс два-три телефони. Підключили-зарядили, працюєте. Коли зарядилися ноутбуки – відключили і працюєте до наступної зарядки», – пояснив спеціаліст.

Хоча такої станції вистачить для роботи роутера протягом трьох-чотирьох годин, але водночас не вистачить на роботу комп'ютера. Також зазначається, що при спробі увімкнути холодильник, станція просто не видасть необхідну потужність.

Експерт зауважив, що, якщо потрібно підключити холодильник або чайник, одразу можна переходити на станції від 1-1,5 кВт ємності і відповідно від 1,5 кВт потужності.

Найбільш оптимальною для квартири, на думку експерта, є станція на 2 кВт, адже вона може заживити як телефони, роутери, ноутбуки, так і холодильник, телевізор, чайник, мікрохвильовку на період від шести до восьми годин. Також він наголошує, що вмикати всі прибори потрібно по черзі, інакше станція не витримає одночасного навантаження.

«Більш потужна станція на 3,6 кВт додає ще час роботи до фактично 15-20 годин. По «двокіловатці» орієнтовно маємо розраховувати на суму в 60 тис. грн. Найбільш потужна буде коштувати приблизно 106 тис. грн. Плюс треба буде витратися на підключення та необхідне обладнання – від 6 тис. грн», – інформує бренд-менеджер.

Сергій Сілін також пояснив різницю між автоматичним та фізичним перемикачем. Після встановлення автоматичне обладнання буде працювати «самостійно», в той час як з фізичним – потрібно буде в ручному режимі переналаштовуватися або на мережу, або на станцію.

Нагадаємо, взимку дефіцит електроенергії для потреб населення може зрости вдвічі. Це означає відключення світла до 12 годин на добу. Про це повідомив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader