Тільки не холодну воду: що треба пити, коли дуже спекотно
Тільки не холодну воду: що треба пити, коли дуже спекотно

Тільки не холодну воду: що треба пити, коли дуже спекотно

Щоб врятуватися від спека, не варто пити крижану воду – це може бути не тільки неефективно, а й небезпечно. Лікарка розповіла, що пити, щоб не було жарко.

Коли спека на вулиці зашкалює, потрібно стежити за своїм станом здоров’я й не перегріватися. Зокрема, лікарі радять під час високих температур уникати тривалого перебування на вулиці, особливо в незатінених місцях, а також менше перебувати у приміщеннях, які нагріваються і погано провітрюються.

Але одне з найпоширеніших запитань, яке цікавить людей у спеку – що пити, коли дуже жарко. Багато хто вважає, що в цьому випадку найкраще допоможе крижана або дуже холодна вода, але насправді це не так. Сімейна лікарка Марія Вітковська у "Сніданку з 1+1" розповіла, як допомогти організму впоратися зі спекою і що треба пити, коли дуже спекотно.

"Не варто пити дуже холодну чи крижану воду, тому що вона не буде сприяти швидкому охолодженню – вона може переохолодити дихальні шляхи, ротоглотку, і людина може захворіти. Тому не варто пити крижану воду. Найоптимальнішим варіантом може бути холодна вода", – зазначила лікарка.

Також вона розповіла, що у деяких країнах зі спекотним кліматом п’ють гарячий чай – завдяки цьому людина швидше потіє, піт випаровується й організм таким чином охолоджується.

"Або також жителі сходу люблять використовувати гарячий чай, але як це працює – ми просто пришвидшуємо виділення поту, пришвидшуємо цей процес, і за рахунок потоку повітря випаровування також збільшується. Але це не працює, якщо, наприклад, на вулиці висока вологість – у такому разі той піт просто буде стікати по вас і капати на підлогу", – пояснила Вітковська.

Також лікарка наголосила, що не можна ставити кондиціонер в оселі на дуже низькі температури – щоб це було безпечно для здоров’я, температура на вулиці і виставлена на кондиціонері температура не повинні відрізнятися більше, ніж на 5 градусів.

"У нас люди дуже люблять виставляти кондиціонер на мінімальну температуру. Це неправильно. Рекомендовано, щоб різниця температур не була більше 5-7 градусів, ніж на вулиці. І особливо, як ви їдете в автомобілі… Коли ви виходите на вулицю і цей різкий перепад на вас діє, ви можете отримати тепловий шок і втратити свідомість", – зазначила лікарка.

Вона зазначила, що основними варіантами, як охолодити кімнату у в спеку, є наступні:

Дивіться відео з поясненням, що треба пити, коли дуже спекотно, і як потрібно загалом охолоджуватися:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader