У США підтвердили зустріч Байдена і Зеленського
У США підтвердили зустріч Байдена і Зеленського

У США підтвердили зустріч Байдена і Зеленського


Лідери обох країн матимуть найближчими днями двосторонні переговори у Вашингтоні, а також візьмуть участь у кількох багатосторонніх заходах в рамках саміту НАТО.

На ювілейному саміті НАТО у Вашингтоні президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден проведуть окремо двосторонні переговори. Про це у понеділок, 8 липня, повідомив радник Білого дому Джон Кірбі.

“Зараз ми працюємо над тим, щоб організувати додаткові двосторонні зустрічі  (Байдена – ред.). Єдине, що можу вже зараз сказати про дві з них – з прем’єр-міністром Великої Британії та президентом Зеленським”,- сказав Кірбі.

Він не уточнив дати проведення двосторонніх переговорів. Однак нагадав що в планах саміту у Вашингтоні – засідання Ради Україна – НАТО, після чого Зеленський і Байден візьмуть участь у зустрічі з лідерами двох десятків країн, які підписали безпекові угоди з нашою державою.

Як відомо, саміт НАТО відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня. Очікується, що українське питання буде ключовим під час обговорень зустрічі лідерів країн-членів Альянсу.

Зазначимо, що Зеленський раніше заявив, що просуватиме на саміті передачу додаткових систем ППО Patriot та підписання нових угод про гарантії безпеки.

Нагадаємо, що у червні Зеленський двічі зустрічався з Байденом – у Франції під час святкування Дня висадки союзників у Нормандії і Італії на саміті G7. Саме пі час останньої зустрічі було підписано безпекову угоду між Україною і США.



Теги за темою
США Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader