Радбез ООН проведе завтра засідання через обстріл Росією лікарні «Охматдит» у Києві
Радбез ООН проведе завтра засідання через обстріл Росією лікарні «Охматдит» у Києві

Радбез ООН проведе завтра засідання через обстріл Росією лікарні «Охматдит» у Києві

Рада Безпеки ООН збереться на засідання у вівторок, 9 липня, для обговорення сьогоднішнього масованого ракетного обстрілу Росії дитячої лікарні «Охматдит» у Києві.

Про це повідомляє представництво Великої Британії при ООН у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Рада Безпеки ООН збереться завтра о 10 ранку (17:00 за київським часом – ред.), щоб обговорити ракетну атаку Росії по дитячій лікарні «Охматдит», - йдеться у дописі.

Голова Генеральної асамблеї Організації Обʼєднаних Націй Денніс Френсіс рішуче засудив атаку РФ по «Охматдиту». Він зазначив, що нещодавно відвідав Україну, «де став свідком стійкості та мужності українського народу перед обличчям російської агресії».

«Цей безсовісний напад на цивільне населення, особливо на дітей, є грубим порушенням міжнародного права та принципів Статуту ООН. Усі цивільні особи мають бути захищені», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, під час масованої російської ракетної атаки 8 липня постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Краматорськ і Словʼянськ. Було випущено понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня.

Також російська ракета влучила у відділення інтенсивної та еферентної терапії хронічних інтоксикацій дитячої лікарні «Охматдит» у Києві.

У Києві внаслідок російської ракетної атаки вже 96 постраждалих, серед них - троє дітей.

Підтверджена загибель двох дорослих в лікарні «Охматдит», зокрема лікарки закладу.

Також семеро загиблих у Дніпровському районі внаслідок падіння уламків на медичний центр.

Раніше Президент України Володимир Зеленський під час спільної з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском пресконференції у Варшаві заявив, що Україна ініціювала скликання надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку з російськими атаками.

У липні головування в Раді Безпеки ООН перейшло до Росії.

Теги за темою
Обстріл
Джерело матеріала
loader
loader