Зеленський оголосив про створення Українського легіону у Польщі
Зеленський оголосив про створення Українського легіону у Польщі

Зеленський оголосив про створення Українського легіону у Польщі

Президент Володимир Зеленський оголосив про створення Українського легіону у Польщі під час свого виступу на брифінгу у Варшаві. Цей легіон буде включати добровольців з України, які зможуть приєднатися до нього на добровільній основі. Зеленський також зазначив, що підготовка легіону відбуватиметься на території Польщі, а його оснащення забезпечать міжнародні партнери.

Президент підкреслив, що ініціатива створення Українського легіону ґрунтується на позитивному досвіді спільної бригади між Україною, Польщею та Литвою. Він зазначив, що це дозволить громадянам України, які проживають у країнах ЄС, добровільно взяти участь у захисті України.

Також було оголошено, що будь-який громадянин України, який бажає приєднатися до легіону, зможе укласти контракт з Збройними Силами України. У даний момент сторони активно вирішують всі деталі цієї ініціативи.

Зазначимо, що на тій же пресконференції президент Зеленський оголосив про намір України ініціювати засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку з ситуацією на фронті. Він також засудив російську пропаганду, яка намагається звинуватити Україну у нападі на дитячу лікарню, хоча всі докази свідчать про прямий удар.

Теги за темою
Володимир Зеленський Збройні сили України Польша
Джерело матеріала
loader
loader